Haberler

"Ben İki Kere Öldüm"

Güncelleme:

Konya'da kiralık katil tutularak öldürülen şahsın babasının sözleri duygulandırdı.

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde eşi Zeynep Kaplan tarafından kiralık katil tutularak öldürülen Ramazan Kaplan'ın babası 78 yaşındaki Mahmut Kaplan, "Ben 2 kere öldüm. Ölen oğlum, öldürten hem gelinim hem de kız kardeşimin kızı" dedi. Jandarmada verdiği ifadesinde, Zeynep Kaplan'ın korkunç cinayetler işlenirken olup biteni izlediği ortaya çıktı.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi Dedeçam Beldesi'nde besicilik yapan 49 yaşındaki Ramazan Kaplan ile Avusturyalı ortağı 52 yaşındaki Herald Weib'den, 18 Ekim'den itibaren haber alınamadı. Jandarma ve polise kayıp başvurusu yapılırken, 21 Ekim'de Konya'nın Akşehir İlçesi Atakent Beldesi'nde oturan 37 yaşındaki İhsan Doğan, çalılıklar arasında 2 erkek cesedi fark etti. İncelemede, cesetlerin kayıp olan Ramazan Kaplan ile Herald Weib'e ait olduğu belirlendi. 2 cinayetle ilgili şüpheliler Kaplan'ın eşi 47 yaşındaki Zeynep Kaplan, 36 yaşındaki Bahti Kılıç ve 33 yaşındaki Erkan Yıldız sorgularının ardından tutuklandı.

'BEN 2 KEZ ÖLDÜM'

Ramazan Kaplan'ın yakınları yaşananlara halen inanamadığını belirtti. Ramazan Kaplan'ın babası Mahmut, annesi Ganime, ablası Ayşe Yılmaz, korkunç olayın ardından DHA muhabirine konuştu. Beldenin girişinde 2 katlı evlerinde halen taziyeleri kabul eden Ganime ve Mahmut Kaplan, yaşananları kabullenemediklerini söyledi. "Ben 2 kere öldüm" diye feryat eden Mahmut Kaplan, şöyle konuştu:

"Ölen oğlum, öldürten hem gelinim hem de kız kardeşimin kızı. 'Elden iyi olur' dedik, aldık baş tacımız ettik. Hiç böyle olacağı aklımıza gelir miydi? 19 Ekim'de fırından ekmek alıp evlerine uğradım. 'Ramazan nerede?' diye sordum. 'Misafiriyle birlikte uyuyor' dedi. Eve gelip kahvaltı yaptım. Oğlumun yanıma gelmesini bekledim. Meğer oğlumu öldürmüş haberimiz yok. Bizimle beraber ağladı, bizimle beraber karakola gidip şikayetçi oldu. 4 gün deli divane gibi aradık. Keşke yaşasalardı da 40 gün sonra bulsaydık."

KARDEŞİM 4 AY FAZLADAN YAŞAMIŞ

Gözü yaşlı abla 52 yaşındaki Ayşe Yılmaz ise "Düşman içimizdeymiş, bilememişiz. Zeynep denilen şeytan, geçen temmuz ayında Yalvaç'ta gittiğimiz bir düğünde kardeşimi vurması için Diyarbakırlı birine 25 bin dolar vermiş. Adam parayı alıp kaçmış. Kaçmasa kardeşim o zaman vurulacakmış. O zaman haberimiz olsaydı önlem alırdık. Kardeşim bu olaydan 4 ay sonra öldürüldü" dedi.

KARDEŞİM ONU ALDATMADI

Zeynep Kaplan'ın savcılık ifadesinde 'Eşim beni aldatıyordu o nedenle öldürttüm' sözlerinin gerçeği yansıtmadığını savunan Ayşe Yılmaz, "Bu tamamen yalan. Kardeşim Zeynep'i aldatsa bütün banka hesaplarına kendisini ortak etmezdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na 80 bin lira ödeyerek Zeynep'i emekli etti. Bir eli yağda biri eli baldaydı. Zeynep internetten tanıştığı 2 kadını geçen yaz İzmir'den buraya çağırttı. Birlikte bir hafta boyunca Antalya ve Konya'da zaman geçirdi. Kardeşim onu hiç üzmezdi. Bakın görün bu işin altından başka şeyler çıkacak. Bu işi mahkeme çözecek, bu kadının kesin kötü bir işi vardı, kardeşime de bundan dolayı kıydı" diye konuştu.

Zeynep Kaplan'ın az cezayla kurtulmak için yalan söylediğini ileri süren Ayşe Yılmaz, kardeşinin ortağı Herald Weib'in ise tüm belde halkı tarafından sevildiğini belirtti.

BELEDİYE BAŞKANINA HABER VERDİ

Ramazan Kaplan ve Herald Weib'in kaybolduğunu Zeynep Kaplan'ın kendisine haber verdiğini belirten Belde Belediye Başkanı MHP'li İsmail Öztop ise "Zeynep hanım olaydan bir gün sonra beni aradı. Eşi ve ortağının gece kahvehaneye gittiğini ve bir daha dönmediğini söyledi. Ben de çevre köy ve beldeleri arayıp sordum, ama gören yoktu. Jandarmaya bilgi verdik. Cesetleri bulundu. Tabancayla vurularak öldürülmüşler. Savcılık olaya el koydu ve olaydan 51 gün sonra bu korkunç gerçek ortaya çıktı" dedi.

KOCASI ÖLDÜRÜLÜRKEN İZLEMİŞ İDDİASI

Çifte cinayetin ardından tutuklanan Zeynep Kaplan'ın jandarma karakolunda verdiği ifadesine de DHA muhabiri ulaştı. Jandarmadaki ifadesinde, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü öne süren Zeynep Kaplan, 18 Ekim'de eşi ve ortağıyla Akşehir'e besihaneye inek almak için gittiklerini anlattı. Daha önce anlaştığı Erkan Yıldız ve Bahti Kılıç'ın çiftlik kurmayı planlayan eşini aradığını ifadesinde anlatan Zeynep Kaplan, şunları söyledi:

"Bahti ve Erkan, bir köylünün borçlarından dolayı ineklerini satacağını söyleyerek eşimi Akşehir'e çağırdı. Akşehir'de Bahti ve Erkan ile birlikte inekleri alacağımız köye doğru hareket ettik. Aracımız yolda çamura saplanınca Ramazan araçtan inip bakmak istedi. Bu sırada Bahti ensesine ateş ederek öldürdü. Weib ellerini kaldırarak kaçmak istedi, ancak Bahti onu da göğsünden vurdu. Sonra da şakağına 2 kurşun daha sıktı. Cesetleri Erkan ve Bahti sürüyerek çalıların arasına sakladı."

Eşini kendisini aldattığı için öldürtmek için daha önce 25 bin dolara kiralık katil tuttuğunu, ancak adamın parayı alıp kaçtığını da kaydeden Zeynep Kaplan, daha sonra Bati Kılıç ve Erkan Yıldız ile 30 bin euro'ya anlaştığını söyledi.

Olaydan sonra Bahti Kılıç'ın öndeki araçla kendisine eşlik ettiğini ve Yalvaç'a bağlı Kozluçay'a kadar geldiklerini de ifadesinde anlatan Zeynep Kaplan, "Eve geldim ve bir şey olmamış gibi yattım" dedi.

'SEVGİLİM PARA İSTEDİĞİ İÇİN CİNAYETİ İŞLEDİM'

Bir barda çalışan sevgilisi S.K.'nın sürekli para istemesi nedeniyle Zeynep Kaplan'ın teklifini kabul ettiğini belirten Bahti Kılıç ise ifadesinde şunları kaydetti:

"Barda tanıştığım S.K. ile bir süredir birlikteyiz. Ona ayrı bir ev tuttum. S.K. benden sürekli para istiyordu. O sırada Zeynep Kaplan kocasını para karşılığında öldürmemi istedi. 30 bin euro'ya anlaştık. Köye giderken Ramazan Kaplan araçtan indi. Ben de tabancamla başına ateş ettim. Ortağı da vurdum. Sonra Zeynep Kaplan otomobiliyle Dedeçam'a gitti. Ben de evime dönerken Cankurtaran Köyü yakınlarında tabancayı uçuruma attım." - Isparta / Yalvaç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Kaplan Akşehir Yalvaç Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title