Haberler

"Ben Cihada Gideceğim " Diyen Genç Kız Ortadan Kayboldu

Güncelleme:

İstanbul Belikdüzü'ndeki evlerinden "..Şehit olacağım. Hakkınızı helal edin. Beni aramayın sormayın." notu bırakan 18 yaşındaki genç kız bir daha geri dönmedi.

Kevser Çelik adlı 18 yaşındaki bir genç kız İstanbul Belikdüzü'ndeki evlerinden geçtiğimiz pazar günü ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bu sürede kızlarından hiçbir haber alamayan Çelik ailesi onun geride bıraktığı ve sonu "..Şehit olacağım. Hakkınızı helal edin. Beni aramayın sormayın" şeklinde biten notundan ötürü kızlarının Suriye'ye radikal gruplara katılmasından endişe ediyor ve günlerdir gözyaşı döküyor.

"BEN CİHADA GİDİYORUM" YAZILI KAĞIT BIRAKIP GİTTİ

Ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan Kevser, Pazar günü bir not bıraktıktan sonra sırra kadem bastı. 18 Yaşındaki Kevser'in el yazısıyla yazdığı notta " Ben Cihada gidiyorum. Allah yolunda savaşacağım. Şehit olacağım" yazıyordu. Bu notu okuduktan sonra dünyası kararan Baba Cevat Çelik hemen polise başvurdu.

GÜNEYDOĞU'YA GİDEN OTOBÜS FİRMASININ BÜROSUNA GİRMİŞ

6 gündür polisten haber alamayan acılı aile kızlarının taksiyle Otogar'a gittiğini, burada Güneydoğu'ya yolcu taşıyan bir otobüs firmasınının yazıhanesine girdiği bilgisine ulaştığını söylüyor.. Ancak Kevser'in otobüse binip binmediği kesin olarak bilinmiyor. Aile bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik polisten bilgi alamamaktan yakınıyor. .

40 GÜN ET YEMEDİ 41. GÜN GİTTİ

Baba Cevat Çelik kızının son zamanlarda telefonuyla sürekli mesajlaştığını, telefon kayıtlarının resmi makamlardan talep etmelerine rağmen bugüne kadar alamadıklarını söyleyerek, " 40 gün et yemedi. 'Kızım niye yemiyorsun' dediğimizde de, ' Nefsimi terbiyle ediyorum ' dedi." diye konuştu. Anne İsminaz Çelik de bu bilgiyi doğrulayarak, " 'Alimin biri böyle yaptı' dedi. 40 gün et yemedi. 41'inci gün gitti.Çok kilo verdi. 7 kilo verdi"dedi.

AİLE GÖZYAŞI DÖKÜYOR

Kızının sözünden çıkmadığını kendisinden ayrı olarak dışarıya bile adım atmadığını söyleyen anne İsminaz Çelik, kızına seslenirken gözyaşlarına boğuldu. " Kaç gündür perişan olduk" diyen anne yüksek sesle haykıra haykıra ağladı. Baba Cevat Çelik ve babaanne Gülhan Çelik de gözyaşlarına boğuldu.

"SÜREKLİ TELEFONLA KONUŞUYORDU. -ARAPÇA ÖĞRENİP ÇARŞAF GİYECEĞİM- DİYORDU"


Kızının son dönemlerde telefonuyla sürekli mesajlaştığını, gece uyumadığını, sabah da erken uyandığını söyleyen anne İsminaz Çelik, " Ben nişanlısıyla konuşuyor diye önemsemedim bile. Son bir haftadır suçlu gibiydi. Telefonu bırakır bırakmaz suçlu gibi kalkıyordu. Ben de zannettim ki başka bir çocuk var. Çarşaf üzerine çok konuşuyordu. 'Çarşaf giyeceğim anne diye. İşte 'Arapça öğreneceğim' dedi. Arapça ilahiler dinlemeye çalıştı. 'Bu ne, ben bundan bir şey anlamıyorum' dedeğimde, 'sen anlayamazsın anne, onu ancak ben anlarım' dedi. Mırıldanarak onu devamlı söylerdi"diye konuştu.

BABANIN EN BÜYÜK KORKUSU SURİYE

Baba Cevat Çelik en büyük korkusunun kızının yurtdışına çıkmış, ya da çıkacak olması olduğunu belirterek, " Korkumuz yurtdışına kaçması, Cihadmış mihadmış bunlara gitmesi" dedi. Kızının Suriye'ye gittiğini düşündüğünü söyleyen Cevat " Suriye'nin kendi sorunları kendine. Bizim sorunlarımız kendimize. Kendi ülkemizi kurtardık da Suriye mi kaldı " diye konuştu.

"ŞEHİT OLACAĞIM. HAKKINIZI HELAL EDİN. BENİ ARAMAYIN SORMAYIN"

Pazar günü öğle saatlerinde evden ayrılan ve bir daha da kendinden haber alınamayan Kevser'in eve bıraktığı notta şöyle yazdı, " Kardeşlerim, canım annem, canım babam, sizi çok seviyorum. Allah'a emanet olun. Ben Cihada gidiyorum. Allah yolunda savaşacağım. Şehid olacağım. Hakkınızı helal edin. Beni aramayın sormayın" .

10 AYLIK NİŞANLISIYLA SON 10 GÜN KONUŞMADI

10 aydır nişanlı olduğu 18 yaşında Abdullah Yeryudan ile en son 10 gün önce görüşen Kevser ona da herhangi bir şey söylemedi. Telefonla ulaştığımız nişansılı aralarında herhangi bir tartışma ya da ayrılık olmadığını belirtti. Nişanlısı da Kevser'in ortadan kaybolmasına anlam veremediğini söyledi.

3 YIL KURAN KURSU, SON ZAMANLARDA SOHBET TOPLANTILARI

Ortaokuldan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca Kuran Kursuna giden ve son 1 yıldır evde bulunan Kevser'in ara sıra da Beylikdüzü Kavaklı'da bulunan bir evde sohbet toplantılarına katıldığı öğrenildi. Ailesinin anlatımıyla Suriyeliler'e çok acıdığını söyleyen Kevser kendi kendine Arapça öğrenmeye çalışıyordu. Kevser'in Pazar günü not bırakarak ortadan kaybolmasının ardından Tokat'ta yayaşan yakın akrabaları da İstanbul'a geldi. Kevser'in fotoğraflarını taşıyan Çelik ailesi onun biran önce evine dönmesini bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title