Haberler

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, İhsanoğlu'na Yüklendi

Elazığ İl Özel İdaresi'nde çalışan memurlar için Elazığ Valiliği ile sözleşme imzalamak üzere kente gelen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştirerek, "5-10 kişiyle tokalaştıktan sonra ellerini yıkayan Cumhurbaşkanı adayı ülke insanıyla barışır mı bilemem" dedi.

Elazığ İl Özel İdaresi'nde çalışan memurlar için Elazığ Valiliği ile sözleşme imzalamak üzere kente gelen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, "5-10 kişiyle tokalaştıktan sonra ellerini yıkayan Cumhurbaşkanı adayı ülke insanıyla barışır mı bilemem" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Elazığ'a geldi. İl Özel İdare'de çalışan sendikalı personel adına Elazığ Valiliği ile sözleşme imzalayan Turbay, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret etti. Ardından Memur-Sen İl Temsilciliği'ne geçen Turbay, bağlı sendikaların temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Turbay, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili aday kriterlerini açıkladı. Turbay, çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili de görüşlerini belirttiği konuşmasında, "Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var biliyorsunuz, yakın tarihte 30 Mart'ta yerel yönetimler seçimi oldu. Yerel yönetimler seçiminde de vatandaşımız artık şunu gösterdi, hiçbir şekilde ne yargı vesayetini, ne emniyet vesayetini, ne cemaat vesayetini, ne paralel vesayeti, ne askeri vesayeti hiçbir vesayeti tanımayan bir vatandaş artık bilinçli, şuurlu bir vatandaş olma konumuna doğru Türkiye'nin gittiğini görüyoruz. Bu anlamda tabi ki Cumhurbaşkanı olacak kişilerin ülkemizde 3 tane Cumhurbaşkanı adayımız var bilindiği gibi. Bu Cumhurbaşkanı adayları ülkemizde yaşayan insanların dertleriyle dertlenmelerini ve hemhal olmaları gereken insanlar. Türkiye artık bu anlamda vesayeti kabul etmeyen bu halk, özgür iradesiyle Cumhurbaşkanını seçecektir. Bizim şahıslarla çok fazla işimiz olmaz" dedi.

Şahısların konumlarıyla pek fazla ilgilenmediklerini dile getiren Turbay, "Siyasetçi bu ülkeyi yönetmeyecekse, siyasetçi bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmayacaksa siz o koltuklarda o zaman niye oturuyorsunuz? Öyleyse kesinlikle bunun anlamı siyasetçilerin Cumhurbaşkanı olmasında herhangi bir sıkıntı yoktur ve başta Başbakanımızın bu ülkeye yapmış olduğu 12 yıllık hizmetin neticesinde Cumhurbaşkanı olmasında ve hatta yarı başkanlık sisteminde yapılan yasalarda görülen o ki artık Cumhurbaşkanı orada bir protokol başkanı olmayacak. Bundan sonra hem Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek ve hem de Anayasa'da Cumhurbaşkanına verilen hakların, yetkilerin tamamını bir nevi kullanmış olacak. Bunun nedeni daha önceki Cumhurbaşkanlarını biliyorsunuz halk seçmiyordu, ilk defa Türkiye de halk kendi özgür iradesiyle Cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bununla birlikte bildiğiniz gibi çatı aday da bir Cumhurbaşkanı adayı çıkardı. Çatı aday diye bir aday çıkardılar. Bildiğiniz gibi bu adayın ülkemizin değerleriyle ne derece olur. Bizim değerlerimizle, düşüncelerimizle ne barışık yaşar, ulusal bir zihniyetle geçmiş eski Türkiye'de olan Cumhurbaşkanları gibi bir Cumhurbaşkanı olsun isteniyor ama bizim ülkemizin değerleriyle bağdaşmayacağını düşünüyoruz. O kadar medeni ki hatta 5-10 kişiyle tokalaştıktan sonra lavaboya gidip elini yıkayabilen böyle çok aşırı derece medeni olan arkadaşın Cumhurbaşkanı olması tabi ülkem insanıyla ne kadar barışır onu bilmiyoruz. İşte çok fazla dil biliyormuş, çok fazla lisan biliyormuş ama bu dilini açıp İsrail'e karşı ve Mısır'da yapılan zalimliklere karşı koruyamıyorsa ve haksızlık karşısında susan dilsiz bir şeytan haline geliyorsa dolayısıyla hadis-i şerifte olduğu gibi fazla bir ehemmiyeti yok" diye konuştu.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Mücahit Yanılmaz Elazığ Valiliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title