Haberler

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, Gaziantep'te Gazetecilerle Biraraya Geldi

Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 5.Dönem Bölge Eğitim Seminerleri kapsamında geldiği Gaziantep'te seminer öncesi gazetecilerle bir araya geldi.

Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 5. Dönem Bölge Eğitim Seminerleri kapsamında geldiği Gaziantep'te seminer öncesi gazetecilerle bir araya geldi.

Antep Evi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay; sendikal eğitim, sosyal sendikacılık, teşkilat eğitimi, yeni mevzuat gündem konularına ilişkin açıklamada bulundu.

Son günlerde batı merkezli güç odaklarının Türkiye üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirten Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, "Gezi ve ODTÜ olayları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan üzerinden hükümetin hedef alınması hatta dershanelerin kapatılması konusunun bile ülke gündemine bir yerlerde düğmeye basılarak sokulmaya çalışılıyor. Şimdi yine Türkiye ve Türk politikasına yeniden ayar verilmeye çalışılıyor. Son günlerde dış basında çıkan Türkiye aleyhtarı haberler, raporlar, finans kuruluşlarının açıklamaları, işlerin iyi gittiği Türkiye'nin aleyhine bir kampanya çabası oluşturmak içindir. Tabi bunların hiçbiri nedensiz değil. Bu eleştirilerin asıl hedefi, seçimler yaklaşırken, tüm kurumlarıyla istikrarlı bir şekilde yönetilen, vesayetleri aşmış, darbeleri yargılayan bir Türkiye istemiyorlar, yabancı yatırımcıları kaçmasını istiyorlar. IMF prangasından kurtulmuş bir Türkiye onları rahatsız ediyor, dünyaya borç veren bir Türkiye'den rahatsızlar. Son olarak devreye giren asrın projesi Marmaray'da bunlardan birisidir. Bütün dünyanın hayran olduğu Marmaray'ın muhalefet partileri tarafından günlük siyasi polemiklerle karşılanması Türkiye'ye yakışmamaktadır. Türkiye sürekli büyüyen bir ülke bunu görmekten gelmek nankörlük olur. Türkiye'nin gündemine gelen 21 mega projenin büyüklüğü 138 milyar doları aştı. Bu projelerin toplam maliyeti dünyadaki 130 ülkenin milli gelirinden fazladır" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatına dokunulmasına karşı olduklarını ifade eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, "Sosyal Güvenlik Kurulu, sigorta, Bağ-Kur, Emekli Sandığı birleştirildi. Bu birleştirmeden maalesef memur arkadaşlarımızın çalışanlarımızın sadece kağıt üzerinde birleştirmeden öteye bu birleştirmenin hiçbir anlamı olmadı kıdem tazminatı kesinlikle şuan itibari ile Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kıdem tazminatına dokunmaması gerekir. Tabi biz buna kesinlikle karşıyız. Şuanda yine her şeyden önce biz kıdem tazminatındaki adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bu yıl Memur-Sen olarak özellikle taban aylığına 175 TL alırken hükümetten toplu sözleşmede işçi ile memur arasındaki farkın kapatılmasını arzu ediyoruz" açıklamasını yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Fidan Marmaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title