Haberler

Bem Bir Sen Genel Başkanı Türbay

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Türbay, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik eleştirilere ilişkin, "Bizim ...

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Türbay, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik eleştirilere ilişkin, "Bizim kendi adı üstünde olan milli istihbaratımızın son günlerde Hakan beyin bu işin başına gelmesiyle, gerçekten ' Türkiye'deki yabancı ajanların bir nevi temizliğidir' diye düşünüyorum" dedi.

Türbay, bareberindeki genel başkan yardımcıları Recayi Karslı, Gürkan Alper, genel başkan danışmanı Sultan Kara, sendikanın Erzurum il başkanı Elimdar Aydemir ile Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AA'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden genel başkan Türbay da "Anadolu Ajansı özellikle son yıllarda önemli çalışmalar yürütüyor. Yayıncılıkta da ciddi bir atılım yaptı. Önemli bir kurum" diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'nin ve MİT'in, Hakan Fidan konusunun gündemde olduğuna değinen Türbay, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi ülkemizde insanlar hep falan bölgede, filan bölgede zaman zaman şikayet ederlerdi. İşte dışarıdan gelen ajanların bazı bölgelerimizde cirit attıklarını ve ülkemizi karıştırmak istediklerini, ülkemizde birtakım kaoslar oluşturmak istediklerini bazı insanlarımız bunları hep şikayette bulunmuşlardır, hepimiz şikayette bulunmuşuzdur. Yazar, çizer, aydınlarımız, bunlarla ilgili şikayette bulunmuşlardır. Askeri erkan ve güvenlik güçlerimiz de zaman zaman şikayetlerde bulunmuşlardır. Onun için bizim kendi adı üstünde olan milli istihbaratımızın son günlerde Hakan beyin bu işin başına gelmesiyle, gerçekten ' Türkiye'deki yabancı ajanların bir nevi temizliğidir' diye düşünüyorum. Herkes kendi görevinde, kendi ülkesine gitsin istihbaratını kendi ülkesinde yapsın."

MİT'in daha köklü değişikliklere girdiğini ifade eden Türbay, "Kendisi, ülkesini, vatanını seven, gerçek anlamda milletini seven bir bürokrattır. Çalışmalarını da tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de özellikle İsrail, Filistin ve İran üçgeninde zaman zaman kıpırdamalar olduğunun altını çizen Türbay, "Bununla birlikte istihbaratımızın hem dünya ülkeleri üzerinde genişlemesi ancak bazı ülkelerin de menfaatlarına dokunulduğu kanaatindeyim. İşte yine nükleer enerji santralinin 400 milyar dolar gibi bir paraya yapılması ve bunu Çin'in alması bunlardan bir tanesidir. Bu gelişen olayların hiçbirisi kendi kendine olan olaylar değildir. Tabii ki dışarılarda birilerini rahatsız ediyor. Çünkü Türkiye hakikaten, bunu yurt dışına gittiğinizde çok daha iyi görebiliyorsunuz. Türkiye, dünyanın yıldızı olan, gelişen, büyüyen bir ülke" diye konuştu.

- "Türkiye artık yön veren bir ülke"

Türkiye'nin kalkınma hızının ilk 10, 15'te yer aldığını belirten Türbay, şöyle devam etti:

"Özellikle dış ilişkilerdeki konumu, Türkiye artık yön veren bir ülke. Gündemin peşinden giden değil, dünyadaki, bögesindeki gündemi belirleyen bir ülke. Türkiye, kendi takımıyla oyununu kurabilen bir ülke konumuna geldi. Onun için Türkiye'nin bu gelişmesinden, bu büyümesinden bütün dünyadaki belirli ülkeler, rahatsız oluyorlar. Özellikle biz bunu batıda gördük. Türkiye'deki bazı işbirlikçilerinin de şikayetleriyle bizi batıdaki kurum ve kuruluşlara, sendikalara, kendi ülkesini, Türkiye'yi kalkıp orada şikayet edebiliyor. Batının zaten bir hastalığı var. Bu hastalık 'Osmanlı' kelimesini batı duyduğu zaman, kulaklarını dikiyor ve bir noktaya pür dikkat kesilirler. Çünkü onlar için Osmanlı hasta adam, onların gözünde bitmiş bir ülke olarak görülüyordu. Ama bu hasta adam ayağa kalkmış, ayakta kalmayı, yürümeyi bırakın artık koşmaya başlamış."

Türbay, Türkiye'nin, dünya ülkelerinde de artık bu koşan, çalışan bir ülke olduğunu herkesin görmeye başladığını ifade ederek, "Batı da bunu kabul etmek zorunda kalmış. Ortadoğu ve Doğu, açık ve net birşekilde bunu kabullenmiştir. Çünkü çalışmalar, bugüne kadar yapılanlar bunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Hakan Fidan Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title