Haberler

Bem-bir-sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Açıklaması

Memur-Sen'e üye genel yetkili sendika Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) hükümet ile kamu çalışanları arasında 3 Ağustos'ta başlayacak 2016-2017 yılını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, masaya taşıyacağı Yerel Yönetimler Hizmet Koluna İlişkin Taleplerini açıkladı.

Bem-Bir-Sen'in bu yıl masaya koyacağı talepleri arasında, görevi başında iken hayatını kaybeden itfaiye çalışanlarının "şehit" sayılması, Cuma günleri için öğle izninde düzenleme yapılması, kurumların kreş açmalarının zorunlu hale getirilmesi, bu yapılamıyor ise aylık 400 TL kreş yardımı yapılması, kadroya geçen sözleşmeli personel için uygulanacak olan 5 yıl nakil yasağı şartının ortadan kaldırılması, İletişim Fakültesi mezunlarına yerel yönetimlerde kadro verilmesi gibi talepler yer alıyor.

Hazırlanan taleplerin genelde kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetim çalışanlarının idari, mali, hukuki, sosyal ve özlük haklarını düzenlemekte olduğunu ifade eden Genel Başkan Mürsel Turbay, taleplerin mevzuattan kaynaklanan kanunsuzluklara işaret etmekte ve ülkemizin sağlıklı bir çalışma barışına kavuşmasına katkı sunmayı hedeflediğini söyledi.

Sendika olarak sunulan taleplerin takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydeden Turbay şöyle devam etti:

"Sendika olarak çalışma barışını sosyal barışın sağlanması adına vazgeçilmez görmekteyiz. Ülke kaynaklarının doğru ve eşit paylaşımını, iktidarların toplumun kesimleri arasındaki adil yaklaşımını, çalışanlar kavramının oturtularak gelecek planlamalarının bu kavram çerçevesinde yapılmasını çok önemsiyoruz. Yerel yönetim çalışanlarının güvenini kazanmış, bu güveni üst üste 10 yıldır almış olduğu genel yetki ile pekiştirmiş bir sendikayız. Bem-Bir-Sen olarak; toplu sözleşmelerin sadece maaş zammına kilitlenip kalmaması, kamu çalışanları içinde, en çok mağdur edilen yerel yönetim çalışanlarının yıllardan beri devam ede, ücret adaletsizliğinin yanında, diğer pek çok çözüm bekleyen sorununun olduğunu yıllardan beri Kamu İşveren Kurulu gündemine taşıyoruz."

Turbay, taleplerle ilgili yapılan açıklamada şu konulara yer verdi:

"İtfaiyecilik meslek olarak tanımlanmalıdır. Yangın ve diğer fiili durumlar karşısında görevleri başında vefat eden itfaiye çalışanlarının polis ve askere tanınmış olan haklar gibi şehit sayılması sağlanmalıdır. Kadroya geçirilen sözleşmeli personele uygulanan 5 yıl nakil yasağı kaldırılmalı, şu anda vekil olarak görev yapan memurların da kadroya alınmaları sağlanmalıdır. Bem-Bir-Sen tarafından kamuoyuna açıklanan ve kitapçık haline getirilen genel taleplerin başında yeni Anayasa çalışmaları geldi. Çalışma hayatında yaşanan problemlerin çözümünde yeni Anayasa'dan çok ümitli oldukları belirtilen taleplerde, yeni Anayasa çalışmalarında daha fazla gecikme yaşanmasının kabul edilemeyeceği bildirildi. Türkiye'de yıllardan beri yasakçı zihniyet tarafından sürdürülmeye çalışılan kanunsuz kılık kıyafet yasağının kamu uzantısı olan yönetmelik, toplumsal talepler doğrultusunda kaldırılmalıdır. Gerek evrensel insan hakları, gerekse Anayasal hak olan din ve inanç hürriyetleri bağlamında Cuma günleri çalışanların ibadet hürriyetlerinin önündeki engeller kaldırılarak Cuma günleri öğlen arası izni 2 saate çıkarılmalıdır. Çalışan kadınların en büyük problemlerinden olan kreş sorunun aşılması için kurumların kreş açması veya bu mümkün değilse kreş ücreti olarak çocuk başına 400 TL verilmesi sağlanmalıdır. 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 36. Maddesinde değişiklik yapılarak yerel yönetimlerde (belediye ve il özel idareler) istihdam edilen iletişim fakülteleri mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır. Çağın gereği olarak kadro cetvelinde basın, halkla ilişkiler ile iletişimci kadrolarına yer verilmesi gerekmektedir. Kameraman kadrosunda olanların YÖK kararı gereğince Teknik Hizmetler Sınıfına alınması sağlanmalıdır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title