Haberler

Bem-bir-sen, Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Tır'ı Gönderdi

Bem-Bir-Sen, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile yaptığı ortak çalışma sonucunda, Rus bombardımanı altında bulunan Türkiye sınırında yer alan Türkmen köylerine gıda yardımında bulundu.

Bem-Bir-Sen, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile yaptığı ortak çalışma sonucunda, Rus bombardımanı altında bulunan Türkiye sınırında yer alan Türkmen köylerine gıda yardımında bulundu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Sınırımızda bulunan Bayırbucak Türkmenleri sınırlı imkanlara rağmen çok büyük işler başardı. Bayırbucak Türkmenlerinin katledilmesini ve yalnız bırakılmasını asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Bem-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Murat Başar, Şube Başkan Yardımcısı Ömer Yarar'ın, İHH İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mesut Şen'e bizzat teslim ettiği bir tır malzeme Türkmenlerin yoğun olarak kaldığı Yayladağı sınır kapısına yakın köylere ulaştırıldı.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı sıkıntılar sona erene kadar yardımların devam edeceğini kaydetti.

İHH ile birlikte organize ettikleri kampanyada ekmeklik un, yiyecek malzemeleri ve yaklaşan kış şartlarına uygun kıyafetlerden oluşan bir tır malzemeyi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiklerini belirten Turbay, "Türkmen kardeşlerimizin içerisinde kaldığı bu ateşi söndürmemiz gerekiyor. Bem-Bir-Sen olarak Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize 1 tır dolusu gıda malzemesi göndermek suretiyle kardeşlerimizin ihtiyacını az da olsa karşılayabilme arzusundayız. Bem-Bir-Sen olarak düzenlenen yardım hareketlerine destek veriyoruz ve bölgeye çok daha fazla yardım malzemesinin gönderilmesi adına çalışıyoruz. Malzemeler Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan Türkmen köylerine gönderildi. İnşallah bu yardımlardan, çocuklar ile büyükler yararlanmış olacak. Gönderilen unlar sayesinde kardeşlerimiz kendi ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Oradaki sıkıntılar bitinceye dek, benzer girişimlerimiz devam edecek. Sınırımızda bulunan Bayırbucak Türkmenleri sınırlı imkanlara rağmen çok büyük işler başardı. Bayırbucak Türkmenlerinin katledilmesini ve yalnız bırakılmasını asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title