Haberler

Bem-Bir-Sen: Açlık Sınırı 1.165, Yoklsulluk Sınırı 3.002 TL

Güncelleme:

Şubat ayında açlık sınırı 1.165 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 3.002 TL'ye yükseldi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Şubat ayında açlık sınırının bin 165 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 3 bin 2 TL yükseldiğini açıkladı.

Bem-Bir-Sen'in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Şubat ayında açlık sınırı Ocak ayına göre 12 TL artarak bin 165 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı 4 TL yükselerek 3 bin 2 TL oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, Şubat ayında da artmaya devam eden sebze ve meyve fiyatları açlık ve yoksulluk sınırını artırdı.

"AYLIK ARTIŞ ULAŞTIRMA GRUBUNDA"

Aylık en yüksek artış yüzde 2.29 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1.42, ev eşyasında yüzde 1.33, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1.14, sağlıkta yüzde 0.76 artış gerçekleşti.

"AYLIK DÜŞÜŞ GİYİM VE AYAKKABIDA"

Aylık düşüş gösteren tek grup yüzde 5.06 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda yüzde 5,06 oranında düşüş gerçekleşti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

emekliergun_cetinel@hotmail.com:

Kamudan emekli ve çalışan işçi, 3000 tl civarında maaş alan çok var. Bu ülkenin aydınları, Prof.ları, Mühendisleri, okumuş işsizler, düşünsünler..... Suçu okumak olan Bir öğretmen, astsubay memur ortlama 1.400 tlemekli maaşı alıyor. her fırsatta eylem yapıyorlar. AMA DUYAN YOK. TAŞA sitem etselerdi şu ana kadar taş çatlardı.

8
0
yanıtYanıtla
LAFIN GELİŞİleylaakpinar@hotmail.com:

araştırmayı iyi biliyorsunuz da, İş para vermeye gelince Sıfırsınız..

4
0
yanıtYanıtla
murattusunam@hotmail.com:

büyüyen türkiye böyle oluyorsa millet parasız kalıyorsa büyümesiz arkadaş..bu nasıl büyüme

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title