Haberler

Belmek Kayıtları 1 Eylül'de Başlıyor

Türkiye'nin dünyaya örnek projelerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının (BELMEK) yeni dönem kayıtları, 1 Eylül Salı günü başlayacak.

Her yıl Başkentli kadınlar tarafından yoğun ilgi gören kayıtlar, okulların eğitim öğretime başlayacağı 28 Eylül'e kadar sürecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 21 yıldır başarıyla yürüttüğü ve bugüne kadar 251 bin 770 Başkentli kadından bazılarının meslek sahibi, bazılarının ise hobilerini yapma ve geliştirme imkanı bulduğu BELMEK'lerde gerçekleştirilecek kayıtların ardından, 2015-2016 yılı eğitim yılı 28 Eylül 2015 tarihinde start alacak.

Başkentli ev kadınlarını meslek sahibi yapıp tüketici konumundan üretici durumuna getirerek aile bütçelerine atkı sağlamak amacıyla 1994 yılında başlatılan BELMEK, kısa sürede tüm Türkiye'ye de örnek oldu.

İlk başladığı yıllarda merkez ilçelerde hizmet veren BELMEK'ler, zaman içinde en ücra köşelere kadar yayılarak, her yıl binlerce kadına ulaştı. Ankara'da BELMEK çatısı altında bu yıl 6 bölgede 151 kurs yerinde, 31 farklı branşta, 430 usta öğretici ile eğitim verilecek.

"HER EV BİR ATÖLYE OLACAK"

"Her ev bir atölye olacak" sloganıyla yola çıkarak ilk kursiyerlerini kabul eden BELMEK'ler, Türkiye'nin meslek edindirmeye yönelik en önemli eğitim kurumu olarak yoluna devam ediyor.

BELMEK'lerde bu yıl da Ankaralı kadınlara hem vakitlerini en iyi şekilde değerlendirecekleri ortam sağlanacak; hem de nakış, el sanatları, giyim, yemek, resim, rölyef, mozaik gibi birbirinde farklı branşlardaki kurslarda usta öğreticilerden alacakları eğitimlerle bilgi ve becerilerini artırma imkanı verilecek.

"Evde boş oturmak yerine ben de yeteneklerimi geliştirerek, yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum" diyerek, meslek kapısı BELMEK'lere giden hanımlar, kurslarda kurdukları dostluk ve arkadaşlıklarla da sosyal yaşama katılarak keyifli anlar yaşıyorlar.

151 MERKEZDE 31 AYRI BRANŞTA KURS VERİLİYOR

Başkentli her kadının, şehrin dört bir tarafında oluşturulan merkezlerde katılabileceği kurslarda kayıtlar 1- 28 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek.

Kurslara katılmak isteyen kadınlar, 28 Eylül'e kadar 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte, Altındağ-Keçiören (tek merkez oldu) Çankaya, Çayyolu, Mamak, Sincan ve Yenimahalle'deki BELMEK bölge merkezler ile 151 kurs merkezine giderek kayıt yaptırabilecek.

Kurslar, bu yıl "Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü" olmak üzere toplam 31 branşta yapılacak.

BELMEK merkezlerinin adres ve telefon numaraları şöyle:

Altındağ Bölgesi- Keçiören : 347 93 70- 352 44 52

Çankaya Bölgesi : 433 82 71

Çayyolu Bölgesi : 235 78 64

Mamak Bölgesi : 320 56 17

Sincan Bölgesi : 271 03 42

Yenimahalle Bölgesi : 315 62 99 . - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title