Haberler

Belgrad'da "Sığınmacılara Destek" Etkinliği

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki parklarda kalan sığınmacılara yardım amacıyla düzenlenen "Sığınmacılara Destek" etkinliği kapsamında, şehir merkezindeki parklarda kalan sığınmacılara yiyecek ve çocuklar için oyuncak dağıtıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki parklarda kalan sığınmacılara yardım amacıyla düzenlenen "Sığınmacılara Destek" etkinliği kapsamında, şehir merkezindeki parklarda kalan sığınmacılara yiyecek ve çocuklar için oyuncak dağıtıldı.

21. Dünya Barış Günü dolayısıyla Siyah Giyinen Kadınlar Derneği ve Kadın Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, sığınmacıların kaldığı parklar ziyaret edildi.

Üzerinde "Dayanışma" ve "Suriye'deki savaşa son" yazılı dövizlerle sığınmacıları ziyaret eden vatandaşlar, sığınmacılara yiyecek dağıtıp, çocuklara ise oyuncak hediye etti.

Siyah Giyinen Kadınlar Derneği Başkanı Staşa Zayoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan savaşlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacılara destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Sığınmacıların varlığının Sırbistan için zenginlik olduğunu ifade eden Zayoviç, kış aylarının yaklaştığını anımsatarak, parklarda kalmaya devam eden sığınmacıların barınma sorununun bir an önce ilgili makamlarca çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Makedonya üzerinden Sırbistan'a gelen sığınmacıların bir kısmı, başkent Belgrad'daki parklarda kurdukları çadırlarda kalıyor. Daha iyi bir hayat sürmek umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacılar, birkaç gün Sırbistan'da kaldıktan sonra Hırvatistan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine ilerliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title