Haberler

Belgenet-Belge Yönetim Sistemi Konferansı

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, teknolojinin geldiği noktada, belgelerin elektronik ortamda yazıldığını ve paylaşıldığını belirterek, "Amacımız Belgenet'i tüm kamuda yaygın hale getirmek" dedi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, teknolojinin geldiği noktada, belgelerin elektronik ortamda yazıldığını ve paylaşıldığını belirterek, "Amacımız Belgenet'i tüm kamuda yaygın hale getirmek" dedi.

Gül, Türksat AŞ tarafından JW Marriott Hotel'de düzenlenen "Belgenet-Belge Yönetim Sistemi Konferansı"nda yaptığı konuşmada, bilgisayarların icat edilmesiyle her işin bilgisayar üzerinde yapılmaya başladığını söyledi.

Buna karşılık kağıt kullanımının hala devam ettiğini anlatan Gül, "İlerde kağıt tamamen ortadan kalkacak. Teknolojinin geldiği noktada, biz, belgelerimizi elektronik ortamda yazıyoruz ve paylaşıyoruz. Kağıt üzerindeki belgeye gerek duymuyoruz" diye konuştu.

Belgenet'in Türksat'ın mühendisleri tarafından geliştirildiğini ifade eden Gül, Belgenet üzerinden elektronik ortamda yapılan yazışmaların güvenli bir şekilde saklandığını anlattı.

Belge sayısının artmasına bağlı olarak arşiv programına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Gül, "Şu anda arşiv kısmı da yazılıyor" dedi.

Evrakların elektronik ortamda saklanmasıyla araştırmaların da elektronik ortamda yapılacağını belirten Gül, "Bundan sonra artık eskiye dönüş mümkün değil. Elektronik ortama geçtik. Amacımız, Belgenet'i tüm kamuda yaygın hale getirmek. Bulut üzerinden de Belgenet hizmeti vermek istiyoruz. Çünkü küçük işletmelerin, küçük belediyelerin bilgi işlem altyapısı kuracak güçleri yok. Belgenet'i şu anda Bulut üzerine de taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bilişim projelerinde istenilen ilerleme sağlanamadı"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir de kurumun elektronik belge yönetim sistemine geçiş çalışmaları sırasında edindikleri tecrübeleri anlattı.

TÜİK'in kısa sürede başarılı bir şekilde söz konusu sisteme entegre olduğunu söyleyen Aydemir, sözleşme imzalandıktan 5 ay sonra Belgenet'i kullanmaya başladıklarına dikkati çekti.

Aydemir, Türkiye'de bilişim projelerinde istenilen ilerlemenin sağlanamadığını belirterek, bu duruma ilgilere projelerde ne yapılmak istenildiğinin tam olarak anlatılmasının neden olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin geçen yıl Birleşmiş Milletlerin e-devlet endeksinde 193 ülke içinde 71. sırada yer aldığını belirten Aydemir, bu alanda yapılacak çalışmalarla daha üst sıralara çıkılması gerektiği ifade etti.

Belgenet nedir?

Her türlü dokümantasyonun içerik, format ve ilişkisel özelliklerini koruyan ve bu dokümanları yönetmeyi amaçlayan Belgenet, kurumsal belgelerin yasal mevzuat ve standartlara uygun şekilde elektronik ortamda güvenli ve etkin olarak yönetilmesini, teknolojik ve yasal gelişmelerin sisteme hızlı ve doğru biçimde uygulanmasını sağlıyor.

Türksat mühendisleri tarafından geliştirilen Belgenet, Kalkınma Bakanlığının e-Yazışma Paketi ile tam uyumlu ve kamunun ihtiyacını karşılayacak şekilde belgeye yönelik ortak akıl platformu olarak işletiliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım'ın da katıldığı konferansta, açılış konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Birol Aydemir Türksat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title