Haberler

Belenbaşı'nın Kirazları Görücüye Çıktı

Buca’nın Belenbaşı köyünde bu yıl 11.’si düzenlenen Kiraz Festivali’nde mevsimin ilk kirazları görücüye çıktı.

Buca'nın Belenbaşı köyünde bu yıl 11.'si düzenlenen Kiraz Festivali'nde mevsimin ilk kirazları görücüye çıktı. Festivalde ilk kez kadın ağa da seçildi.

Buca Belediyesi ile Belenbaşı Muhtarlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali'nde yılın en iyi kiraz yetiştiricileri ödüllerini alırken, ilk kez bir kadın ağa seçildi. İzmir'in dört bir yanından akın akın festivale gelen binlerce kişinin coşkusuna Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Hıdır Uludağ ile Turgay Bozoğlu, belediye meclis üyeleri, Bucalı muhtarlar ve yüzlerce Bucalı vatandaş katıldı.

FESTİVAL AĞASI İLK KEZ BİR KADIN OLDU

Birbirinden eğlenceli yarışmalar eşliğinde gerçekleşen festivalde bu yıl ilk kez bir kadın "Festival Ağası" seçildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Raziye Çakıroğlu Oban, Belenbaşı köyünde yaptığı çalışmalardan dolayı "Festival Ağası" olarak seçildi. Hanım Ağa'ya, geleneksel giysi 'yağlık'ı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Belenbaşı Muhtarı Hüseyin Altıparmak ile birlikte giydirdi. Hanım Ağa Doç. Dr. Raziye Çakıroğlu Oban, köy halkına teşekkür ederek, "Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi; biz millete ağa değil, ancak yarenlik, yoldaşlık edebiliriz" dedi.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Festivalde Hasan Kınacı "Yılın En İyi Kiraz Yetiştiricisi" seçilirken, Ahmet Kınacı 2., Musa Altıparmak da 3. oldu. Festival kapsamında yapılan yemek yarışmasında ise, Nesibe Kınacı 1., Ayşe Kınacı 2., Fatma Altıparmak da 3. seçildi.

"TOPRAK CANLANACAK"

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere vurgu yaparak, "Toprağın bereketini hissettiğimiz o kiraza güzel rengini veren doğamız canlanacak ve yeşerecek bir Türkiye'nin adımını atmak için çok az zaman kaldı. Çok heyecanlıyız. Çünkü tarımı canlandıracak, toprağa bereketini verecek, sizleri daha zenginleştirecek, ürünlerinizi ağzınızı tatlandırmanın ötesinde dünyanın her köşesine taşıyacak çok kuvvetli bir ekonomi programıyla bu seçimlere hazırlandık. Pazar günü bu yarışın sonu. İşte o yarışta vereceğiniz oylarla Türkiye daha yaşanabilir olacak. Peki ne olacak? Her meydanda haykırıyoruz. Mazottan vergi alınmayacak. Mazot 1.5 liraya çiftçiye verilecek. Böylece toprak canlanacak ve sizler üreteceksiniz. Türkiye kalkınacak" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI TARIMLA TANIŞTIRACAĞIZ"

Konuşmasında Buca'yı tarımla buluşturmak amacıyla çalıştıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, "Köylerimizi yaşatmalıyız. Yasal olarak mahalle statüsüne geçmiş olsalar da, buradaki kalkınma, buradaki yaşam, buraya yapılacak destek inanının Türkiye için koyduğumuz hedefler için çok daha önemli olacaktır. Aynı Belenbaşımızın kirazında olduğu gibi Bucamızın üzümüyle ilgili de çalışmalar yapmaktayız. Onu da böyle bir festivalle taçlandıracağız. Buca'nın sadece logosunda kalan üzümünü artık bir tarımsal faaliyet olarak, gelir kaynağı haline getirerek, çocuklarımızı üzümle, tarımla tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

PİRİŞTİNA'YA TEŞEKKÜR

Belenbaşı Muhtarı Hüseyin Altıparmak ise şöyle konuştu: "Köy tüzel kişiliğimiz kalktığından bu yana, iki yıldır festivalimizin neredeyse tamamını Buca Belediyesi yapmakta. Bu anlamda, sizler adına Buca Belediye Başkanım Levent Piriştina'ya teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Levent Piriştina Türkiye İzmir Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title