Haberler

    Belediyeyi Whatsapp'la Yöneten Belediye Başkanına Tutuklama

    Brezilya'da belediye başkanı olduğu yoksul kasabaya ayak basmayıp, 275 km. uzaktan WhatsApp mesajlarıyla yöneten ve zimmetine para geçiren 25 yaşındaki...

    -

    Brezilya'da bir kasabanın belediye başkanı, eğitim sisteminden zimmetine para geçirmek ve belediyeyi uzaktan WhatsApp mesajlarıyla yönetmekle suçlandı. Savcılar, 25 yaşındaki Belediye Başkanı Lidiane Leite'nin Maranhao eyaletinin başkentinde lüks içinde yaşadığını iddia etti.


    Bom Jardin kasabasının Belediye Başkanı olan Leite'nin kasabayla tek ilişkisinin, kabinesine günlük yolladığı WhatsApp mesajları olduğu kaydedildi. Leite ve baş danışmanlığı görevini yürüten erkek arkadaşı hakkında tutuklama emri çıkartıldı. Avukatları ise, Leite'nin herhangi bir usulsüzlük iddiasından haberi olmadığını savundu. Leite, erkek arkadaşı Beto Rocha'nın 2012'de yolsuzluk iddiaları üzerine seçime girişinin yasaklanmasının ardından seçime katıldı. Daha sonra Leite, Rocha'yı baş danışmanı olarak atayıp kasabaya 275 kilometre uzaklıktaki eyalet başkentinde yaşamaya başladı.Avukatı Carlos Barros "Göreve seçildiğinde çok genç ve deneyimsizdi. Kendine güveni azdı ve pek çok görevi Rocha'ya devretti"dedi. Brezilya medyası çiftin bu yılbaşında ilişkilerine son verdiğini ve Rocha'nın kısa süre sonra istifa ettiğini belirtti.


    Kasabada maaşlar ödenmiyor


    Leite'nin eğitim fonlarını kötüye kullandığı iddiasıyla açılan federal soruşturmanın ardından kaçtığı kaydedildi. Soruşturma sonucu fonlardan dört milyon doların kaybolduğu tespit edildi. Kasabanın zaten sorunlu olan eğitim sistemi çöktü ve öğretmenlere maaş ödenemiyor. Ülkenin kuzeydoğusundaki Maranhao, Brezilya'nın en yoksul eyaletlerinden biri.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Whatsapp Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title