Haberler

Belediyeye 84 Köpek İçin 184 Bin Lira Ceza Kesildi

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, iki ay önce İnegöl Belediyesi görevlileri tarafından kısırlaştırma işlemi sonrası kapalı kasa bir araçla taşınma işlemi sırasında boğularak telef olan 84 köpek için Orman ve Su İşleri Bakanlığının İnegöl Belediyesine 184 bin lira para cezası kestiğini bildirdi.

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, iki ay önce İnegöl Belediyesi görevlileri tarafından kısırlaştırma işlemi sonrası kapalı kasa bir araçla taşınma işlemi sırasında boğularak telef olan 84 köpek için Orman ve Su İşleri Bakanlığının İnegöl Belediyesine 184 bin lira para cezası kestiğini bildirdi. Şubat ayında Yenişehir'e bağlı Çamönü köyü yakınlarında 84 köpek ölü bulundu. Köpeklerin bazılarında bulunan kulak küpelerinden İnegöl Belediyesi görevlileri tarafından olay yerine getirildiği bilgisinin alınması üzerine İnegöl Belediyesi'nde görevli üç kişinin ifadelerine başvurulmuş, görevlilerin alınan beyanlarında, köpeklere kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra kendileri tarafından 100 civarında köpeği sağ olarak Yenişehir- Bilecik yolu üzerinde bir bölgeye bıraktıkları, muhtemelen havasızlıktan dolayı hayvanların ölmüş olabileceğini söylediler.

ARAÇ İÇİNDE TELEF OLDULAR

Hayvanseverleri ayağa kaldıran olayda, yüzlerce köpek İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlileri tarafından kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra kapalı kasa bir araca konuldu. Köpeklerin üzeri branda ile örtüldükten sonra araç içinde sabaha kadar bekletildi. Sabah erken saatlerde köpekleri Yenişehir'e bağlı Çamönü köyü yakınlarında araçtan indirmek için kasayı açan görevliler, hayvanların telef olduğunu görünce araziye indirerek olay yerinden uzaklaştı. İhmal sonucu yaşanan olayda 84 köpek havasızlıktan boğularak telef oldu.

184 BİN LİRA CEZA

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, köpek ölümlerindeki ihmal yüzünden İnegöl Belediyesine ceza kesildiğini belirterek "Orman ve Su İşleri Bakanlığının İnegöl Belediyesine 184 bin TL ceza kestiğini öğrendik. Aynı şeyin ördek ölümleri içinde uygulanmasını ve ihmali bulunanların cezalandırılmasını istiyoruz. Ceza yüksek oldukça ihmaller son bulacak. Onun için cezalar da yüksek olmalı ya da ilgilenenlerin daha bilinçli olması gerekiyor. Burada maalesef çalışanlar bilinçli olmadığı için böyle bir işlem yapmış. Bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Bilecik İnegöl Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

m.a.:

acaba bu ceza sorumlulardan mı yoksa vatandaşın sırtına mı binecek.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title