Haberler

Belediyespor'dan Kınama

Güncelleme:

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Çankırı'da Diyarbakırspor A.Ş.'ye yapılan ırkçı saldırıları kınadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Spor Toto 3. Ligde Çankır spor - Diyarbakır spor A.Ş maçında müsabaka öncesi ve sonrası taraftarların ırkçı tezahüratlarla karşılaşan Diyarbakır spor A.Ş takımına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Amed spor kulübü olarak yapılan ırkçı saldırıyı da şiddetle kınıyoruz" dedi.


"Spor Sahaları Arena, Sporcular da Gladyatör Değil"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, statlarda ve spor salonlarında sporun ruhuna, kültürüne aykırı olan küfür, hakaret, şiddet ve ırkçı saldırıları reddettiklerini söyledi.

Sporda hakaret, küfür, şiddet ve ırkçılığın hala devam ettiğini kaydeden Avcı, "Bizler hep şunu ifade ettik, yıllardır spor salonlarına statlara ekilen hakaret, küfür, ırkçılık ve şiddetin tohumları yerine hoşgörü sevgi barış tohumlarının atılması gerekir artık. Statlar arena, sporcular da gladyatör değildir. Bir an önce kişilik haklarına olan saldırıların son bulması ve son Yeni Diyarbakırspor A.Ş üzerinden yapılan olumsuz davranışları da kulüp olarak kınadığımızı ifade ederek, Spor'da milliyetçiliğe ve cinsiyete artık son demeliyiz ve bu olay buna son diyeceğimiz son olay olsun diyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Büyükşehir Belediyespor Diyarbakırspor İhsan Avcı Çankırı Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title