Haberler

Belediyenin Yol Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

Van Belediyesi tarafından sezon başında başlatılan asfalt çalışmaları devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün sezon başında başlatmış olduğu asfalt çalışması sürüyor.

İKİ CADDENİN BİRER ŞERİTLERİ TAMAMLANDI

Her hafta başka bir mahallede çalışma başlatan belediye ekipleri, mahallelerin sorunlarını birer birer çözüyor. Kısa bir süre önce kent merkezinde bulanan yolları tamamlayan Van Belediyesi, daha sonra Akköprü Dere yolu, Kale yolunun bir şeridini de tamamladı. Bu yolların tamamlanmasının ardından ekipler Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde çalışmalara başladı. İlçe ve Köy minibüsçülerinin toplanma merkezi olan Akköprü Mahallesi minibüs durağı esnafı, güzergâhlarında bulunan yolların asfaltlanmasından memnun. Minibüsçü esnafı kış aylarında araç kazalarının arttığı ve araç giriş çıkışında yaşanan zorlukları gidermek maksatlı 11 metreden 40 metreye genişletilen köprü çalışması ve aynı zamanda yolun rampa eğimini azaltılarak yapılan çalışmadan dolayı belediyeye teşekkür etti.

"MİNİBÜSÇÜLER YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MEMNUN"

Van-Erçiş arası minibüs şoförü Osman Yaşar "Akköprü mahalsinde yapılan toplanma merkezinde 10 yıldır çalışıyorum. Öncesinde yol yoktu, köprü yoktu. Şimdiki çalışmalardan memnunuz. Kışın köprünün darlığı yolda bulunan rampadan dolayı sıkıntılıydı şimdi köprü genişletildi rampa eğimi kullanılır hale geldi. Biz de herkes'te rahatladı. Sadece biz bu yoldan geçmiyoruz bütün ilçelerde bu yolu kullanıyor. Bu yolu kullanan sadece ilçe halkı değil tarihi yerlere gidecek olan yerli yabancı turistlerde bu yoldan geçmektedir ondan dolayı bu iyi oldu" dedi.

"BU KENTTE BUGÜNE KADAR BÖYLESİ BİR ÇALIŞMA GÖRMEDİK'

Erciş, Muradiye, Çaldıran Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ramazan Yorulmaz ise Belediye çalışmalarını olumlu bulduklarını belirterek, çalışmalardan dolayı belediyeye teşekkür etti. Yorulmaz, "Akköprü deresi yanındaki yol geçilmeyecek durumdaydı. Şu an modern bir asfaltla modern bir yol oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Akköprü Mahallesi ilçe minibüs durağında esnaf olan Vehbi Külhan da "Ben bu yaşıma kadar bu kadar çalışan bir belediye görmedim. Adem peygamber döneminden şimdiye kadar yapılmayan yol şimdi yapılıyor. Allah için doğruya doğru yanlışa yanlış konuşalım. Kimse benim babamın oğlu değil. Bu yol bu dönemde yapıldı. Daha önceden bu yoldan eşek geçmezdi. Sadece bu yolda değil, birçok tozdan çamurdan geçilmeyen yolları yaptı. Allah için adam iyi çalışıyor. Mahallelerdeki çalışmalar dört dörtlük. Ben Dengbêjim dünya görmüş biriyim. Ben başkanımızdan ve ekibinden razıyım Allah'ta onlardan razı olsun. Eğer bu da çalışmasaydı çalışmıyor diyecektik kimse babamızın oğlu değil ama adam çalışıyor. Kendi gözümle gördüğüm için memnunum. Bir söz vardır kendi gözlerinde gördüysen konuş görmediysen konuşma" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi- Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title