Haberler

Belediyenin Yaptığı Yardım Hakkında Suç Duyurusu

Turgutlu Belediyesi tarafından vatandaşlara yapılan 50'şer liralık yardım çekleri hakkında CHP tarafınan savcılığıa suç duyurusunda bulunuldu.

Turgutlu Belediyesi tarafından vatandaşlara yapılan 50'şer liralık yardım çekleri hakkında CHP tarafından savcılığıa suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Turgutlu ilçe başkanı Vahit Doğrucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye tarafından kapalı otoparkın yanı ile Turgutlu Stadı alt tarafında vatandaşlara dağıtılan 50'şer liralık yardım çeklerinin seçime yönelik haksız oy sağlama çalışması olduğunu ileri sürdü.

İnsanlara yardım dağıtılmasına karşı olmadıklarını vurgulayan Doğrucu, "Başkanlığı aldığımızda iş ve AŞ sağlamak için insanlarımıza yardım yapacağız ama asla seçim zamanı değil. İşte seçime 12 gün kalmış. Birden bire bu hediye çeklerini dağıtmak kesinlikle etik değil. 2988 sayılı yasaya da aykırı, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı, promosyon gibi görülmektedir. Bu sadece yoksullara değil, sıradan insanlara dağıtılmakta, mahallede sıradan herkese verilmektedir. Asla doğru bulmuyoruz. Bu konuyla ilgili milletvekilimiz Hasan Ören video kayıtları ve fotoğraflarla birlikte Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur" diye konuştu.

-Başkan Orhan'dan sert tepki

"Şimdiye kadar akılları nerdeydi?" diyen Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, belediyenin dağıttığı 50'şer liralık gıda yardım fişlerine yapılan eleştirilere sert tepki verdi.

Belediyenin bu yardımları 2004 yılından beri yaptığını vurgulayan Orhan, şunları söyledi:

"Turgutlu Belediyesi encümeni 10 gün önce aldığı kararla 40 marketle anlaşma yaptı. Gıda fişi yardımları cumartesi günü başladı, devam ediyor. Şu an tahminen 13 bin kişiyi bulmuştur. Bu yardımların seçimle alakası yok. Ramazan ayında da dağıttık, bunun yanı sıra bu yardımlar 2004 yılından beri devam ediyor."

Orhan, herhangi bir mahkemeden karar çıkmadığı sürece bu yardımların 24 Mart'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Turgutlu Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title