Haberler

Belediyenin 'Taşeron Ressamı'

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi'nde 'Taşeron Ressam' olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası Nedim Yılmaz, kentin duvarlarına manzara resmi yapıyor.

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi'nde 'Taşeron Ressam' olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası Nedim Yılmaz, kentin duvarlarına manzara resmi yapıyor. Boya ve fırçasını eline alıp duvar ve elektrik trafolarının karşısına geçen Yılmaz, çizdiği resimlerle şehrin mimarisine renk katıyor. Lise mezunu Nedim Yılmaz, binbir emekle yaptığı tablo gibi resimlerin üzerine sevgililerinin adlarını sprey boya ile yazmalarına üzüldüğünü söyledi.

Yıllardan bu yana resim yaparak ailesinin geçimini sağlayan 60 yaşındaki Nedim Yılmaz, emekli olabilmek için 4 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron işçi olarak girdi. 45 yıldan bu yana resim çizdiğini belirten Yılmaz, Erzurum'da bugüne kadar yaklaşık 4 bin metrekare alana doğa resimleri yaptığını söyledi. Erzurum'un Tortum İlçesi'nden olan Yılmaz, resim çizmeye ilkokulda öğretmeninin isteği üzerine başladığını belirtti. Bugüne kadar hiçbir eğitim almadan kendini geliştirdiğine işaret eden Yılmaz, yıllarca İstanbul'da yağlı boya tablolar yaparak geçimini sağladığını anlattı. Türkiye'nin ilk taşeron ressamlarından biri olduğuna dikkati çeken Nedim Yılmaz, şunları söyledi:

"Gün boyu gezip, gördüğüm uygun duvarlara özgün resimler çizerek renklendiriyorum. Taş duvarlar o soğuk görünümünden uzaklaşıp adeta hayat buluyor. Yoldan geçenlerin durup beni tebrik etmesi çok güzel bir duygu. Bu bir Allah vergisi. Lisedeyken, resim yeteneği olan bir öğrenci arıyorlardı. Arkadaşlarım da beni önermişler. Ben de bir resim yapıp verdim. Yaptığım resimle, Doğu Anadolu birincisi, Türkiye ikinci olmuştum. 1977 yılında lise eğitimim bitti okuyamadım. Üniversiteyi okuyabilseydim çok iyi olurdu. Ressam Hoca Ali Rızayı çok beğeniyorum. Müzik ve resim öğretmenliği yapan küçük kardeşlerim var. 3 oğlum da ise resim yapma yeteneği yok. Bugüne kadar hep serbest çalıştım. Ama emekli olabilmek için bir yerde sigortalı olmam lazımdı. Bende Büyükşehir belediyesine taşeron olarak girdim ve mesleğimi sürdürüyorum. Genelde bahçe duvarları, karayolları kenarında görüntü kirliliği yapan duvarları, trafolara görsel resimler yapıyorum. Görenler çok beğeniyor ama benim gençlerden bir isteğim var. Lütfen eserlerimin üzerine sevdiklerinin isimlerini yazmasınlar. Benim yetkililerden isteğim 18 yaşından küçüklere sprey boya satılmasın. Bu boyalar tehlikeli ve amaç dışı kullanılıyor." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title