Haberler

Kayseri'de Atatürk Heykelini Çöpe Attılar

Güncelleme:

Kayseri'nin Felahiye ilçesindeki Cumhuriyet Parkı'ndan sökülen ve belediye garajındaki çöp konteynerlerinin önüne atılan Atatürk Heykeli'nin görüntüsü tepki topladı.

Kayseri'nin Felahiye ilçesindeki Cumhuriyet Parkı'ndan sökülen Atatürk heykeli belediye garajındaki çöp konteynerlerinin önüne atıldı. Felahiye Belediye Başkanı AK Partili Vural Coşkun geçen nisan ayında başladıkları meydan düzenlemesi sırasında heykeli vinç ile itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan belediyeye ait araç park garajına aynı titizlikle yerleştirildiğini, art niyetli kişilerin özel kullanım alanlarına izinsiz girildiğini anıtın üzerindeki halı ve kilimleri açarak, etrafında bulunan malzemeleri üzerine atarak kötü görüntü verilmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Coşkun, bu konudaki görüntüleri polise verdiklerini, suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

"BU TABLO FELAHİYE'YE YAKIŞMIYOR"

Felahi'ye Cumhuriyet Meydanı'ndaki parka yaklaşık 4 yıl önce dönemin Belediye Başkanı CHP'li İsmet Gürsel Kısır tarafından yaptırılan Atatürk'ün at üzerindeki heykeli, mevcut Felahiye Belediye'sinin meydan düzenleme çalışmaları kapsamında söküldü. Heykelin, belediye hizmet binasının arkasında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerde atıl vaziyette durmasına tepki gösteren bazı kişiler, sosyal medyada "Bu tablo Felahiye'ye yakışmıyor" paylaşımları ile tepki gösterdi.

"BEN DE ŞAŞIRDIM"

Heykeli 4 yıl kadar önce kendilerinin yaptırdığını ve Cumhuriyet Meydanı'nda törenlerin de yapıldığını ifade eden Felahiye eski Belediye Başkanı İsmet Gürsel Kısır da bu duruma tepki gösterdi. Heykelin yaklaşık 1 aydır atıl halde olduğunu öğrendiğini belirten Kısır, şöyle dedi:

"Felahiyeli kardeşlerimiz sosyal medyadan paylaşınca ben de şaşırdım. Bu tablo Felahiyemiz'e yakışmıyor. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, anlamlı gün. Bu anlamlı günde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anarken, bu saygısızlığa göz yumulamaz. Tuvalete dahi yer bulanlar, 2 metrekarelik heykele yer bulamadı da çöpe mi attı? Yazıklar olsun, yapanları kınıyorum. Meydandaki 50 yıllık ağaçları da kestiler ve meydanı taş yığınına çevirdiler. Eğer Atatürk olmasaydı ne olurdu? Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı, bugün Ata'ya saygısızlık yapanlar da olmazdı. Bu memlekette ezan okunmazdı, onlar ibadetlerini yapamaz, yaşamlarını bu kadar rahat sürdüremezlerdi. Felahiye'de bu saygısızlığı yapanları kamuoyuna havale ediyorum. Vatandaşın vicdanına havale ediyorum."

"GÖRÜNTÜLER EMNİYET'E VERİLDİ"

Felahiye'nin AK Partili Belediye Başkanı Vural Coşkun ise kendilerini savundu. Felahiye Belediyesi tarafından Nisan ayı tarihi itibariyle meydan düzenlemesine başladıklarını belirten Coşkun, şunları söyledi:

"Bu esnada meydanda bulunan Atatürk Heykeli vinç yardımıyla itinayla yerinden alınarak belediye hizmet binasının arkasında bulunan Belediyemize ait olan araç park garajına aynı titizlikle yerleştirilmiştir. Hasar görmemesi için Halı ve kilimlerle düzenlice sarılmıştır. Meydan düzenlemesinde Atatürk anıtına yakışır bir protokol alanı yapılmaktadır. Meydanımız yüzde 90 oranında tamamlanmış olup, kurumumuzca müteahhitler ile anlaşılmış, önümüzdeki hafta içerisinde yapacağımız törenle Atatürk heykeli yerleştirilecektir. Ancak, hafta sonunda art niyetli kişilerce Belediyemize ait özel kullanım alanımıza izinsiz girilerek, üzerindeki halı ve kilimleri açarak, etrafında bulunan malzemeleri üzerine atarak kötü görüntü verilmeye çalışılmış olup, daha sonra resimlenerek servis edilmiştir. Bu görüntüler, Belediye güvenlik kameralarınca kayıt edilmiş olup, görüntüler emniyet amirliğine iletilerek, görüntülerdeki kişi ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamera görüntüleri soruşturmanın tamamlanması ardından sitemizde paylaşılacaktır. Ulu Önder Atatürk'e saygısızca yapılan saldırıyı esef ile kınıyor, Bu saygısızlığı yapanların da kanun önünde gerekli cezalarını almasını istiyor, takdiri siz değerli halkımıza bırakıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vural Coşkun Felahiye Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (118)

HDP YI KAPATIP ERDOGANI BASKAN YAPACAGIZ:

Putperestler hemen istan etmeye basslamis.

149
22
yanıtYanıtla
TAKANTA MANGA:

O HEYEKELİN KOLLARI BACAKLARI BİRYERLERİNİZE GİRSİN BİRDAHA ÇIKMAMAK KAYDI İLE , ATATTÜRK OLMASAYDI SİZİN NENELERİNİZİN DEDELERİNİZİN NAMUSLARINI EMPERYALAİSTLER KULLANIP ÇÖPE ATACAKTI, BUGÜN İSMLERİNİZ PARTOS VEDE YANNİS OLMADIYSA MUSTAFA KEMALE DUA EDİN , NAMUSSUZLAR ANALARINIZ BACILARINIZ BUGÜN RAHAT DOLAŞIYORSA BUNU P YÜZE İNSANA BORÇLUSUNUZ , TÜKÜREYİM ALAYINIZA

13
82
yanıtYanıtla
mm:

Alt tarafı bir heykel yoksa putperest misiniz?

56
33
yanıtYanıtla
Xy:

Nolmus .put gibi heykele Tapan bir millet olduk.

36
27
yanıtYanıtla
DEDESi:

ne mutlu kemalist olmayanlara.

57
5
yanıtYanıtla
Tarih:

O heykelin karsisina gecip saygi durusunda bulunanlar gitsinler kuzey koreye yada Cin e orada halen var. eger Ataturk seygisi heykelle olacak sa olmaz olsun oyle sevgi. cogu belki istiklal marsi bilmez burada Ataturkculuk taslarlar.

17
39
yanıtYanıtla
FLAŞ FLAŞ FLAŞ:

TÜRKİYEDE O KADAR ÖNEMLİ GÜNDEM VARKEN YAPTIĞINIZ HABERE BAKIN

30
24
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

ATATÜRK NE DİNİNİ, İNSANLARA PAZARLADI, NE BİLAL DİYE OĞLU VAR, NEDE LAKABI HIRSIZ. . . .

37
16
yanıtYanıtla
Ataturkcu:

Ulan sizi oldururum iyice azittiniz lan siz o heykele kurban olunsiz hepiniz o heykelin altında kalacaksınız kâfir kopeklerrr SEREFSİZLER s.gidin

13
36
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Herkez laik oldugu yere yakisir :)

25
22
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title