Haberler

Belediyeleri Teröre Destek Veren Konumdan Çıkarıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 28 belediyeye görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Keşke belediyeler bu duruma düşmeselerdi.

MESUT VAROL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 28 belediyeye görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Keşke belediyeler bu duruma düşmeselerdi. Bunu hiçbirimiz arzu etmezdik ama bir belediyeyi halka hizmet yerine terör örgütlerine lojistik destek sağlar bir konuma getirirseniz, belediyenin araçları mahallelerde çukur kazmak ve bombalar yerleştirmek üzere kullanılırsa, belediyelerin imkanları halka hizmet etmek yerine, halkın hayatını zorlaştıran, huzurunu kaçıran işler için kullanılırsa devletin de müdahale etmesi gerekir." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı cazibe merkezlerinden birinin Van olduğunu söyledi.

Van'ın büyük potansiyeli olduğunu ve deprem sonrası hızlı şekilde toparlandığını ifade eden Yılmaz, önceki yıllarda Van'a hem kamu hem de özel yatırımların yapıldığını anımsattı.

Yılmaz, İran ile yapılan ticaretin önemine de değinerek, şöyle devam etti:

"İran ile ihracat zirvesini gerçekleştirdik. Bütün bunlar bu bölgenin ne kadar önemli zenginliklere sahip olduğunu gösteriyor. Çeşitli teşvikler ve desteklerimize ilave olarak son dönemde yeni teşvikler de ilan edildi. Bununla ilgili ikinci düzenlemeler yapılıyor. Bunda yatırımcılarımıza arsa tahsisi, alan verilmesi, yatırım yapacak insanlara faizsiz kredi temini gibi çok sayıda teşvik unsuru var. Türkiye'de yaş ortalaması giderek azalıyor ama bu bölgelerimizde çok genç ve dinamik bir nüfus var. Amacımız, bu gençleri iş ve AŞ sahibi yapmak, hem de aileleri ve toplum için daha üretken bireyler olmalarını sağlamak. Bir taraftan da terör örgütlerinin istismar zeminleri daralsın. Terör örgütlerinin olmadığı, güvenliğin ve huzurun olduğu ortamda bölgenin refahı artsın. Bölgelerimiz arasındaki gelir dağılımından çok daha dengeli bir yapı oluşsun."

"Belediyeleri teröre destek veren konumdan çıkarıyoruz"

Yılmaz, 28 belediyeye yeni görevlendirmelerin yapılmasını da değerlendirerek, "Keşke belediyeler bu duruma düşmeselerdi. Bunu hiçbirimiz arzu etmezdik ama bir belediyeyi halka hizmet yerine terör örgütlerine lojistik destek sağlar bir konuma getirirseniz, belediyenin araçları mahallelerde çukur kazmak ve bombalar yerleştirmek üzere kullanılırsa belediyelerin imkanları halka hizmet etmek yerine, halkın hayatını zorlaştıran, huzurunu kaçıran işler için kullanılırsa devletin de müdahale etmesi gerekir." diye konuştu.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil dünyanın hiçbir hukuk devletinin böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, "Bizim de hukuk içerisinde teröre destek veren belediyelerle ilgili yönetici atama mekanizmamızı değerlendiriyoruz. Bir taraftan belediyeleri teröre destek veren konumdan çıkarıyoruz, bir taraftan da gerçek amacına yönlendiriyoruz. Yani halka hizmet eden, halkın sorunlarını çözen bir kurum olması yönünde, bu kurumlarımızı çalışır hale getiriyoruz." dedi.

Yılmaz, terör örgütlerinin kalkınma ve demokrasiyi istemediğine işaret ederek, ekonomi ve demokrasinin geliştiği bir ortamda terörün istismar zeminini kaybettiğini vurguladı.Terörün ve şiddetin gerilediği noktada demokrasi ve kalkınmanın güç kazandığına kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir yandan terörle mücadele ediyoruz, bölgenin huzuru için çalışıyoruz diğer taraftan da bölgenin kalkınması, yoksuluğun azaltılması, istihdamı, ticaret ve refahı arttırmak için çalışıyoruz. Diğer taraftan da temel hak ve özgürlükleri geliştiriyor ve demokratikleşme sürecini sürdürüyoruz. Terörün asıl düşmanı kalkınma ve demokrasidir. Terör kalkınmayı ve demokrasiyi istemez. Bunlara darbe vurmaya çalışır. Nitekim terör olmasa bu bölgelerimiz çok daha hızlı bir şekilde kalkınır, özgürlüklerimizi de çok daha rahat bir şekilde yaşarız, temel haklarımızı çok daha rahat yaşar ve geliştiririz. Ama terör bunu istemiyor. Şiddetin ve terörün olduğu yerde ne kalkınma mümkün ne de demokratikleşme. Bir taraftan kararlı bir şekilde terörle mücadelemiz devam edecek, diğer taraftan da ekonomik mücadelemiz sürecek. Bu bölgenin potansiyelini harekete geçirmek, genç nüfusumuza daha çok imkan sunmak için her türlü gayreti sarf etmeyi sürdüreceğiz. Komşu ülkelerle ticareti geliştirmek için Van ve İran arasında olduğu gibi her türlü gayreti sürdüreceğiz. Bunda bizim muhatabımız toplumdur ve bölgede yaşayan herkestir. Politikalarımızın özünü her zaman millet oluşturur. Bu bölge için de aynı şey geçerlidir."

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz AK Parti İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title