Haberler

Belediyeler Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Proje Çalıştayı Gerçekleşti

Güncelleme:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve CHP'li belediyelerin katılımıyla "Belediyeler Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Proje Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve CHP'li belediyelerin katılımıyla "Belediyeler Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Proje Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen ve iki gün süren çalıştayda, CHP'li belediyelerin kırsal kalkınmayla ilgili teknik çalışmaları ile partinin tarım politikaları ve yerel yönetim projelerinin bu politikalardaki yeri tartışıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, çalıştayda yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmada kendilerine düşen görevin vatandaşın sesini duyarak Türkiye'de üretimi canlandırıp sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Bu noktada Türkiye'nin genç nüfusunun fazla olmasının büyük bir hazine olarak gördüğünü ve genç potansiyelinin tarım yoluyla kullanılması gerekliliğini de ortaya koyulması gerektiğini aktaran Böke, şunları ifade etti:

"Öyle projeler üretilmeli ki gençlerimiz yarına dair umutsuzluk yerine işlediği topraklardan umut yeşertebilsin. Gençlere odaklanan bir kırsal kalkınma planına ihtiyaç burada çok açıkça ortaya çıkıyor. Bir diğer hazinemiz ise coğrafyamız. Yerelde üreteceğimiz politikaların yerelin dışında sınır ötesine taşınması ile de refah sağlanabileceğini düşünüyorum. Yereldeki projeler birbiri ile bağlıysa o coğrafi konum bir bütün olarak zenginliğe dönüşmüş olacak. Bu nedenle kırsal kalkınmayı konuşurken mutlaka lojistiği de kırsal kalkınmanın bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğine de kuvvetle inanıyorum."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise kentin tarım, sanayi, hayvancılık, turizm, lojistik, üniversite gibi beş vizyona sahip olduğunu kaydetti.

Kentin değerlerinin farkında olduklarını aktaran Albayrak, şehrin potansiyelinden güç alarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Selin Sayek Böke Kadir Albayrak Tekirdağ Türkiye Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title