Haberler

Belediyeevleri Balıkçı Barınağı Yıkılacak, Yenisi Yapılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Belediyeevleri Balıkçı Barınağı’nın yıkılacağını, aynı bölgeye balıkçıların her türlü ihtiyaçları da düşünülerek, estetik ve modern bir barınak yapacaklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Belediyeevleri Balıkçı Barınağı'nın yıkılacağını, aynı bölgeye balıkçıların her türlü ihtiyaçları da düşünülerek, estetik ve modern bir barınak yapacaklarını söyledi.

Kent estetiğini artırmak ve Samsun'u modern bir şehir haline getirmek için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bu doğrultuda hayata geçecek bir proje hakkında bilgi verdi. Şehrin giriş çıkışlarını modernize ederek estetikle buluşturacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Samsun'u geliştirmek, kenti Karadeniz Bölgesi'nin cazibe merkezi haline getirmek istediklerini vurguladı.

Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde Bandırma Müze Gemisi yanındaki balıkçı barınağını bu amaçla yıkacaklarını söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, amaçlarının balıkçıları mağdur etmek olmadığının altını çizdi. Balıkçıları daha rahat ve konforlu bir yaşam standardına kavuşturmak için estetik değeri yüksek bir bina yapacaklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bütün derdimiz Samsun'u geliştirmek. Buna yönelik büyük çaba harcıyoruz. Bu çabaya geçen hafta bir şey daha eklendi. Petrol Ofisi sahillerinden deniz tahkimatı yaparak geliyoruz. Orada bir balıkçı barınağı var. Şimdi o balıkçı barınağını yıkacağız. Oraya güzel ve estetik bir şekil vereceğiz. Amacımız balıkçı barınağını kaldırıp balıkçıları mağdur etmek değil. Ama orada keyfi bir şekilde yapılmış gecekondu mahallesi oluşmuş. Bu gecekondu mahallesini yıkıp oraya amatör, profesyonel balıkçı esnafı ve trolcüler için içinde lokantası, kafeteryası, mescidi, tuvaleti, duşu gibi hangi ihtiyaçları varsa hepsini kapsayan sahilde güzel, estetik bir bina yapacağız. Yanına polis ve zabıta kulübeleri koyacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü memurlarının amatör balıkçılığı yakından takip edecekleri bir de ofis yapacağız. O zaman gerçek anlamda bir balıkçı barınağı oluyor. O zaman balıkçılıkla ilgili hizmetin iktisadi bir hizmet haline gelmesi sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni balıkçı barınağına ilişkin proje hazırlıklarına başladıklarını bildiren Başkan Yılmaz, 188 bin 770 metrekaresi dolgu alanı, 210 bin metrekaresi korunan su alanı olmak üzere toplam 398 bin 770 metrekare yüzölçümlü balıkçı barınağı binası tamamlandığında Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin en modern balık barınağına kavuşacağını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Bölgesi Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title