Haberler

Belediyeden Sokakta Yaşayanlara Yardım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşamını sürdüren kimsesizleri, soğuk havanın getirdiği olumsuz şartlarından etkilenmemeleri için Zeytinburnu Spor Kompleksinde ağırlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşamını sürdüren kimsesizleri, soğuk havanın getirdiği olumsuz şartlarından etkilenmemeleri için Zeytinburnu Spor Kompleksinde ağırlıyor.

Komplekse getirilen evsiz vatandaşların, sağlık kontrolleri, kişisel bakımları yapılıyor, giyim ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca üç öğün de sıcak yemek sunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kayışdağı Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, Zeytinburnu'ndaki komplekste kalan evsizlerin sayısının akşam saatlerinde 600'ü geçtiğini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması için talimatlarını verdiler. Buradaki bütün misafirlerimizin giyim, gıda, sağlık hizmetlerinin hepsi burada sunulmaktadır. Misafirler buraya girişlerinde kuaförlük hizmeti alıyorlar. Daha sonra sağlık taramasından geçirilen vatandaşlarımız sağlık taramasından geçiriliyor. Kendilerine kışlık giysilerini de temin ediyoruz" diye konuştu.

Taşkın, sosyal hizmet uzmanlarının da her bir bireyle yakından ilgilendiğini anlatarak, sosyal durumları araştırılan 12 kişinin ailelerine teslim edildiğini söyledi. Şartları taşıyanları huzur evlerine naklettiklerini kaydeden Taşkın, şöyle devam etti.

"46 misafirimizi memleketlerine gönderdik. 25 tane de kadın misafirimiz var. Rahat etmeleri için onları başka bir spor salonunda misafir ediyoruz. Onlardan da sosyal incelemelerine göre kadın sığınma evlerine yerleştirdiklerimiz var. Evsizlerin tespitinde vatandaşlarımız çok duyarlı. 153'ü veya AKOM'u arayarak haber veriyorlar."

Sosyolog ve psikologlar eşliğinde misafirlerle görüşmeler yapılırken, 60 yaşından büyük olanlar Darülaceze'ye yerleştiriliyor. Ayrıca durumu uygun olan kadın misafirlerin de kadın sığınma merkezlerinden faydalanması sağlanıyor.

Vatandaşların, 153 Beyaz Masa ve 444 2 566 AKOM'a ulaşarak başvuru yapabileceği ya da sokakta yaşamak zorunda kalan evsizlerle ilgili ihbarda bulunabileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Zeytinburnu Darülaceze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title