Haberler

Kocasinan Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Güncelleme:

Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, sokak köpekleri ve kedilerini, soğuktan etkilenmemeleri için barınma evlerine yerleştirdiklerini belirtti.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sokak köpekleri ve kedileri, soğuktan etkilenmemeleri için toplayarak barınma evlerine yerleştirdiklerini belirtti.

Çetin kış şartlarında sokakta yaşayan hayvanların da olumsuz etkilendiğini ifade eden Yıldız, hayvanların özellikle yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini bildirdi.

Sokak kedi ve köpeklerini toplayıp Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin barınma evlerine yerleştirdiklerini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Hayvanların kar altında, aç ve susuz kalmaması, donmaması için toplayıp kedi ve köpek barınma evlerine götürüyoruz. Barınma evlerinde bu hayvanlar kayıt altına alınıyor, kulağına kimlik küpe takılıyor, insanlara zarar vermemesi için aşıları yapılıyor. Yarası, hastalığı varsa tedavi ediliyor. Yiyecek sıkıntısı çekmeden, soğuk kış şartlarında burada kalıyor. İmar, fen, zabıta, park gibi hizmetler yanında çevremizi de yaşanabilir hale getirmek için bize muhtaç canlılarla da ilgileniyor, toplum için zararlı hale gelmemesi için çalışıyoruz." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Kocasinan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title