Haberler

Belediyeden Çocukların Trafik Eğitimine Katkı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin ilkleri arasında yer alan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı ziyaret etti. Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi yakınında, Karaçay mevkiinde bulunan parkın açılış hazırlıkları hakkında Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz'den bilgi alan Başkan Ergün'e Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Serpil Çakır, Taner İçöz de eşlik etti. Türkiye'de birkaç ilde örneği bulunan parkın en güzelini Manisa'ya kazandırmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, rengarenk akülü arabaları ile eğitim alan çocuklar için hazırlattıkları tişört ve şapkaları inceledi.

ÇOCUKLAR İÇİN RENGARENK AKÜLÜ ARAÇ VE BİSİKLETLER

Eğitim salonunun da içerisinde bulunduğu parkı Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun olarak yaklaşık 6 bin metrekarelik alan içerisine tasarladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Çocuklarımıza bütün trafik kurallarını öğretecek şekilde hazırladığımız Trafik Eğitim Parkı'nda döner ve sinyalize kavşaklar, trafik tabelaları, yol çizgileri, kaldırımlar, keskin ve normal virajlar, tırmanma şeridi, park cepleri ve tünel gibi trafiğin olmazsa olmaz unsurları yer alıyor. Akülü araba ve bisikletlerimizin de yer aldığı parkta çocuklarımız eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşayacaklar" dedi.

"HEDEFİMİZ BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK"

Büyüyen ve gelişen Manisa'da, çocuklara trafik eğitimini teorik ve pratik şekilde öğrenmelerini amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarında hayatlarını yitirdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu, "Bilindiği üzere gerek sürücü gerek yaya olarak her yıl binlerce vatandaşımızı maalesef trafik kazalarında kaybetmekteyiz. Bu anlamda, bu acı kayıplarımızın önüne geçmek, sürücü ve yayalardan kaynaklanan kazaların yaşanmaması adına temel trafik eğitimini önemsiyoruz. Hedefimiz çocuklarda trafik bilincini geliştirmektir. Bunu da eğlenceyi öğrenmeye dönüştürerek, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı pistte yapılacak olan uygulamalarla çocukların günlük hayattaki becerilerini artırmakla sağlayacağız. Manisa'ya kazandırdığımız pist ile çocuklarımız parka bir ucundan girip diğer ucundan çıkana kadar, hayatı boyunca kendisine lazım olacak trafikle ilgili birçok bilgiyi öğrenecekler" Manisalı ailelerin ve eğitimcilerin heyecanla beklediği Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda tüm hazırlıkların tamamlandığını da belirten Başkan Ergün, Şubat ayı içerisinde parkı hizmete açacaklarını müjdeledi. Başkan Ergün ayrıca parkın yapımında emeği geçen Ulaşım Hizmetleri, Fen İşleri, Park Bahçe İşleri ve Plan Proje Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ergün Serpil Çakır Karaçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title