Haberler

Belediyecilikte Bağcılar Modeli

Güncelleme:

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Akademisi" programına konuk olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yerel Yönetimlerde Bağcılar Modeli" konulu bir konuşma yaptı. İstanbul'un en büyük meydanını inşa edeceklerini belirten Başkan Lokman Çağırıcı, "Bağcılar Meydanımız 55 bin metrekarelik alan İstanbul'un en büyük meydanı olacak. Çevresindeki yolları yerin altına alacağız. Altına da 1250 araçlık otopark inşa edeceğiz." dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Akademisi" programına konuk olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yerel Yönetimlerde Bağcılar Modeli" konulu bir konuşma yaptı.
Bahçeşehir Üniversitenin Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen programda Bağcılar ilçesinde 1992 yılından bu yana yaşanan değişim ve dönüşümü anlatan Başkan Çağırıcı, projeleri hemşehrilerinin görüş, düşünce ve temennilerini alarak hayata geçirdiklerini ifade etti. Örnek bir yerel yönetim olarak halka hesap verme modelini uyguladıklarının da altını çizen Çağırıcı, istişare programlarında muhtarlar, imamlar, STK temsilcileri ve okul müdürleri ile buluştuklarını söyledi. Çağırıcı şöyle konuştu: "18 yıldır düzenlediğimiz Kent Konseyleri de kanunlaştı. Bu toplantılarımızı üç ayda bir düzenliyoruz. Halk Meclislerini her mahallede her yıl aralıksız olarak uyguluyoruz. İlçeyi yönetenler olarak halkımızın karşısına çıkarak hesap veriyoruz. Bir önceki yıl yaptığımız toplantılardan oluşturduğumuz kitapçıkları da yine programa katılanlara dağıtıyoruz. Böylece ilçemizde hizmete sunulan projeleri değerlendiriyorlar ve kıyaslama yapıyorlar."

Halk günleri düzenlediklerini, bu toplantılara randevusuz gelen hemşehrileriyle görüştüğünü de anlatan Çağırıcı, sosyal medyayı en iyi şekilde kullandıklarını belirtti. Başkan Çağırıcı hemşehrilerinin twitter ve facebook hesabından kendisine kolaylıklar ulaşabildiklerini ayrıca cep telefonundan arayarak görüşebildiklerini söyledi.
Düzenledikleri interaktif mecliste internetten hemşehrileriyle görüşebildiğini de belirten Çağırıcı "Gönüllü meclislerimiz ve şuralarımız var. Engelliler meclisimiz her yıl şura yapıyor. Kadınlar, gençlik, çocuk ve izci meclisini oluşturduk. Buradaki sunumları kitapçık haline getiriyoruz. Bağcıların sorunları görüşülüyor, tavsiyelerini alıyoruz." dedi.

Belediye binasının girişindeki BİLMER Çözüm Merkezi'nin önemine de dikkat çeken Çağırıcı, iletişim merkezine gelen çağrıların değerlendirildiğini kaydetti. Çağırıcı, "Genel hizmet, halkla ilişkiler, sosyal halklar, kariyer ve mobil çözüm birimlerimiz ile yaşama destek birimlerimiz hizmet veriyor. Buradaki ilgili masalarda görev yapan arkadaşlarımız hemşehrilerimle diyalog kurarak hizmet veriyorlar."diye konuştu.

MİMARİ VE SOSYAL-KÜLTÜREL ANLAMDA DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLİYORUZ

Bağcılar'ın mimari anlamda önemli projelere kavuştuğunu da ifade eden Başkan Lokman Çağırıcı, Halk Sarayı'nda çok amaçlı salonların hizmet verdiğini söyledi. Avrupa'da benzerinin az sayıda bulunduğu Engelliler Sarayı'nda kursiyerlerin meslek sahibi olduklarını ve rehabilite edildiklerini de anlatan Çağırıcı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin de kadınlara yönelik önemli hizmeti yerine getirdiğini söyledi. Yerel yöneticiler olarak huzurlu ve mutlu bir toplum oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Çağırıcı, hizmetlerinde engellisi, kadını, çocuğu ve yaşlısıyla tüm Bağcılarlıların mutluluğunu hedeflediklerini belirtti. Çağırıcı, projeleri hayata geçirirken üniversitelerle de işbirliği yaptıklarını anlattı. Gençlik Merkezinde gençlerin aktivitelere katıldığını da kaydeden Çağırıcı, 2011 yılında açılışını yaptıkları Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi'nde orijinal eserlerin sergilendiğini söyledi. Altı yılda yedi uluslararası sempozyum düzenlediklerinin altını çizen Çağırıcı, "İstanbul Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla ilçemiz artık beş metro ve bir tramvay hattı ile konuşuluyor. 16'ıncı beş yıldızlı otel inşaatı da yakında başlayacak. Kongre Vadisi oluşturuyoruz. Yine 10 tane kapalı yüzme havuzu inşaatı da devam ediyor. Tamamlanan üç havuzumuzdan öğrencilerimiz ücretsiz faydalanıyor." dedi.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MEYDANINI İNŞA EDİYORUZ

İstanbul'un en büyük meydanını inşa edeceklerini de anlatan Başkan Lokman Çağırıcı, "Düzenleme çalışmalarız halen devam ediyor. Bağcılar Meydanımız da 55 bin metrekarelik alan ile İstanbul'un en büyük meydanı olacak. Çevresindeki yolları yerin altına alacağız. Meydanın altına da 1250 araçlık otopark inşa edeceğiz. Ben bu vesile ile de ilçemize katkıları için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 200 dönümlük bir araziye Botanik Park kuracaklarını da anlatan Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçemizin 22 mahallesinde Nostalji Bahçeleri kuracağız. Şu an üzüm bağı, kiraz, kayısı,kestane, fındık ve ceviz bahçelerinde buluşan hemşehrilerimle birlikte piknik yapıyoruz ve dalından meyve yiyoruz. Şu an 15 tane olan bilgi evimizden 30 bin öğrencimiz yararlanıyor. Bu dönem 22 mahallemizin tamamında da bilgi evlerimiz olacak. Bağcılar'ı Bağcılarlılarla birlikte yönetmeye devam ediyoruz." Diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Lokman Çağırıcı İstanbul Bağcılar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title