Haberler

Belediye Personeli Sağlık Taramasından Geçti

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli personel, sağlık taramasından geçirildi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli personel, sağlık taramasından geçirildi.

Halk sağlığını korumak için hizmet ve görevlerini yerine getiren Akdeniz Belediyesi, kurum personelinin de sağlığını koruyucu tedbirler almaya, hastalık riskini azaltıp erken tanı ve tedaviye olanak sağlamaya dönük tedbirler alıyor. Yenilenen ihalenin ardından temizlik işlerini devralan firma, anlaşmalı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda görevli 1 doktor, hemşireler ve sağlıkçılar gözetiminde, Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli 345 personeli kapsamlı bir sağlık taramasından geçirdi.

Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Teknik Hizmet Birimlerinin bulunduğu sahada gerçekleşen ve 2 gün süren uygulamada, ilk olarak çalışanların kayıt işlemleri alındı ve ardından sağlık personeli tarafından kan testi, işitme testi, akciğer grafisi, solunum testi, tam kan sayımı, biyokimya testleri, hepatit testi, kolesterol testi ve fiziki muayeneleri yapıldı. Arazide çalışmaları nedeniyle kimi zaman olumsuz risklerle karşılaştıklarını söyleyen temizlik işleri personeli, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Sağlık taramasına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu da katıldı. Uygulama hakkında açıklama yapan Eş Başkan Fazıl Türk, belirli periyotlarla gerçekleştirilecek sağlık taramasının süreceğini belirtti, personel sağlığı konusunda taviz vermediklerini vurguladı. İşçilere yönelik böylesi kapsamlı sağlık taraması gerçekleştirdiği için de firmayı kutlayan Türk, kent sağlığı kadar personelin sağlığının da önemli olduğunu ifade etti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ihalesinin de yenilendiğini ve Akdeniz halkının temizlik konusunda bir sorun yaşamayacağının altını çizen Türk, "Yerel yönetimler, sorumlu oldukları kentlerin temizliği ve sağlığından mesuldürler. Bizler de Akdeniz sınırları içinde yaşayan insanların doğumundan, yaşamlarının birçok sürecinde kimi görevlerimiz var. Bu noktada, geçen dönem temizlik ihalesini alan ve ancak bir süre sonra kendi içlerinde yaşanan maddi problemler sonucu işi bırakmak zorunda kalan firmadan kaynaklı kimi sıkıntılardan dolayı Akdeniz halkından özür diliyoruz. Sıkıntıların bizden kaynaklı olmadığının da özellikle bilinmesini isteriz. Ancak bundan sonra böyle sıkıntılar kesinlikle yaşanmayacak. Zira şartnamemiz açıktır, firmalar da bu şartlara uyarak işi yüklenmelidir. Yönetim olarak şartnamenin ve yapılan işlerin takipçisi olacağız. Akdeniz'in temizlik işlerinin dört dörtlük olması için üzerimize ne düşüyorsa yönetim olarak hep birlikte görev başında olacağız. Temizlik işlerini yüklenen yeni firmaya da başarılar diliyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title