Haberler

Belediye Oyun Odalarını Yaygınlaştırıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ve Zarokistan adını verdiği oyun odalarının, kentin bütün ilçelerinde yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için açtığı ve Zarokistan adını verdiği oyun odalarının, kentin bütün ilçelerinde yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Belediye Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Veysel Yıldırım, hedeflerinin her mahallede bir Zarokistan açmak olduğunu vurguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Zarokistan adı verilen çocuk oyun odalarının yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışma başlatarak, ilçe belediyelerini ziyaret etti. Ziyarette 15 ilçe belediyesini Zarokistanların önemi konusunda bilgilendiren Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yer temin edecek ilçe belediyelerine, oyun grupları, kırtasiye malzemeleri, mobilyaları ve gerekli olan tüm malzemeleri, ücretsiz bir şekilde gönderme kararı alındığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Veysel Yıldırım, eski adıyla oyun odaları yeni adıyla Zarokistanların 13, kreşin ise 1 adet olduğunu belirtti. Belediyenin sınırlarının genişlemesi nedeniyle Diyarbakır'da her mahallede ve ilçelerde Zarokistanlar açmayı hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, bu amaçla 15 ilçenin tamamını ziyaret ettiklerini, özellikle Ergani, Silvan ve Bismil'de açılacak olan Zarokistanlara öncülük ettiklerini aktardı. İlçe belediyelerinin yerlerini kendilerinin belirlemeleri durumunda Zarokistanlara gerekli eğitim ve teknik altyapı desteğini verdiklerini bildiren Yıldırım, şimdiye kadar 3 büyük ilçenin Zarokistan açma kararı aldığını, diğer ilçelerinde açma kararı aldıklarında gerekli olan tüm malzemelerin o ilçelere de aktarılacağını kaydetti.

"HER MAHALLEDE BİR ZAROKİSTAN"

Okul öncesinin özellikle geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu dile getiren Yıldırım, bireyin duygusal ve matematiksel zekasının bu dönemde oluştuğunu söyledi. Zarokistanlarda yapılanların sadece birer etkinlik ya da organizasyon olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, "Eğer biz her şeyin başı eğitimdir diyorsak, eğitimde okul öncesiyle başlar. Bu bilinçle ve duyarlılıkla hareket etmeliyiz. Özellikle dezavantajlı gruplar için her mahalleye bir kreş açmayı tasarlıyoruz" dedi.

"YILSONUNDA SAYI 20'YE ÇIKACAK"

Zarokistanların oluşumu konusunda tüm görevin Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, ama birçok şeyde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuya da öncülük ettiğini dile getirdi. Yıl sonuna kadar okul sayısını 20'ye çıkarmayı düşündüklerini söyleyen Yıldırım, her geçen yıl rakamı, niteliği düşürmeden büyütmeyi amaçladıklarını kaydetti. Yıldırım, bu işin devamı olan Bağcılar ve 450 Evler'deki kreşlerin ise sadece il ve bölgede değil Türkiye'nin en büyük kreşi olduğunu da hatırlattı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title