Haberler

Belediye Otobüs Şoförü Yolcunun Hayatını Kurtardı

Güncelleme:

İzmir'de şoför Hüseyin Çelik, fenalık geçiren hastayı yolcuların da onayıyla otobüsle hastaneye yetiştirdi. Hasta sağlığına kavuşurken, yolculuk anları kameraya yansıdı.

İzmir'de Salih Omurtak Mahallesi-Üçyol Metro hattında çalışan İZULAŞ'ta görevli belediye otobüs şoförü Hüseyin Çelik, sefer sırasında fenalaşan kadın yolcuyu, diğer yolcularla birlikte yakındaki İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine yetiştirdi. Sağlık ekiplerinin anında müdahale ettiği kadın daha sonra taburcu edildi.

ACİL SERVİSE BELEDİYE OTOBÜSÜ GELDİ

Önceki gün meydana gelen olayda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önüne hızla gelen belediye otobüsünü görenler, büyük şaşkınlık yaşadı. Acil servis personeli belediye otobüsü içinde fenalaşan kadına hemen müdahale edip sedyeyle içeriye aldı.

"OTOBÜSÜ PARK EDİP YARDIMA KOŞTUM"

Otobüsü kullanan 20 yıllık otobüs şoförü Hüseyin Çelik yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Sabah saat 9.30'da 520 nolu hatta çalıştığım Salih Omurtak Mahallesinden yolcularla hareket ettim. İki durak sonra yanında bir erkek çocuğu ile bir kadın yolcu binip otobüsün arka bölümünde koltuğa oturdu. Seyir halindeyken yolculardan 'yardım edin' sesleri duyunca, hemen dörtlüleri yakıp otobüsü park edip yardıma koştum.

"YOLCULARIN DA GÖRÜŞÜNÜ ALDIM"

Sol taraftaki koridordaki yolcunun oturduğu koltuğa devrildiğini gördüm. Fenaşalan yolcu hem benim, hem de diğer yolcuların seslenişlerine cevap vermiyordu. Durumun kritik olabileceğini düşündüm. Yanındaki çocuğun da çok üzüldüğünü görünce hemen diğer yolcuların da görüşünü alarak durumu da 112 acil servise bildirip yakın olan hastaneye doğru yola çıktım. Yolda hastanenin acil servisine arayarak hasta getirdiğime dair bilgi verdim."

"EĞİTİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Şöför Çelik kurumu tarafından daha önce de düzenlenen ilk yardım eğitim programına katıldığını belirterek "Ben bu konuda verilen eğitimin faydasını bir dakikanın bile bu tür durumlarda ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bu tür durumlarda neler yapabileceğimi biliyordum. Hastayı en kısa zamanda hastaneye ulaştırdım. Birkaç saat sonra aradığımda hastanın durumunun iyi olduğu haberini alınca rahatladım" dedi.

Adı açıklanmayan kadın yolcunun baygınlık geçirdiği, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Çelebi İzmir Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sfaf:

madem bu kadar biliyonuz da niye önlem almıyonuz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title