Haberler

Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Kilis Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlığında olağanüstü toplandı.

Kilis Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlığında olağanüstü toplandı.

Belediye Meclisi gündeminde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arazisinin 50 dönümlük yerinin kentsel dönüşüm ile rezerve alanına çevrilerek, bu alanın konut ve iş merkezi yapılmasına yönelik Belediye Meclisinden karar oy birliği ile alındı. Alınan kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderileceği öğrenildi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden alınan 50 dönümlük yerinin kentsel dönüşüm ile rezerve alanına çevrilmesi için karar alacaklarını ifade ederek, "Buranın bir bölümü konut yapılacak bir bölümü ise yeşil alan olarak değerlendirilecek. Bu araziye devraldığımız zaman bakanlığın izni ile her şey yapılacak. Bu arsayı satın almış olsaydım yaklaşık 20 milyon TL istiyorlardı. Bu nedenle rezerve alanı ilan edilerek belediye geçişine sağladık. İlerleyen günlerde bakanlık onayından sonra hep beraber konuşarak nasıl bir yer yapılacağı konuşunda karar alacağız" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title