Haberler

Belediye Kent Tiyatrosu Sezonu Açtı

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (BBKT) eski belediye binasındaki oyun atölyesi ve sahnesinde yeni döneme merhaba diyerek kuruluşunun 15. yılında çalışmalarına başladı.

BBKT Genel Sanat Yönetmeni Osman Uğur Mamuk'un konuşması ile başlayan sezonun bu ilk buluşmasına yeni başvuru yapanlar ve geçen yılın yetişkin kadrosunda yer alan 23 oyuncu ve oyuncu adayı katıldı. Uğur Mamuk, bu yıl 15'üncü yılına giren BBKT'nin 1999 yılında bu yana tiyatro sanatını Burhaniye'de yaşatmak için özveri ve coşku ile çaba harcadığını belirterek bu atölye ve sahnelerimizden bu güne kadar çocuk, genç, yetişkin, kadın ve erkek yaklaşık bin insanın geçtiğini söyledi. BBKT'nin Balıkesir ili ve hatta tüm Kuzey Ege'de kesintisiz varlığını 15 yıldır sürdürebilen tek kurumsal tiyatro olduğunu vurgulayan Uğur Mamuk, "Bu güne kadar 32 yetişkin, 19 çocuk ve gençlik oyunu sahneleyerek yaklaşık seksen bin seyirciye ulaştık. İçlerinde uluslararası nitelikte olanlarda dahil çeşitli tiyatro festival ve yarışmalarına katıldık. Ankara, İstanbul, Balıkesir, Ayvalık, Güre, Erdek, Menemen, Çeşme ve diğer bazı merkezler olmak üzere bugüne kadar 25 turne yaptık" dedi. . Uğur Mamuk'un konuşmasının ardından oyuncular ve oyuncu adayları sırayla sahneye gelerek kendilerini tanıtıp tiyatro sanatının kendileri için ne anlama geldiğini ve neden tiyatroyu seçtiklerini anlattılar. Daha sonra tiyatro sanatında dikkat, algılama ve gözlem yapmanın önemini ortaya çıkaran ilk atölye çalışması gerçekleştirildi. BBKT'nin yarı akademik tiyatro ve oyunculuk çalışmalarına katılmak isteyenler 4 Kasım pazartesi günü mesai bitimine kadar Burhaniye Belediyesi Danışma Servisine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Osman Uğur Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title