Haberler

Belediye Kazısında 300 Yıllık Mezar Taşları Çıktı

Rize Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışması sırasında yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen mezar taşları bulundu.

Rize Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışması sırasında yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen mezar taşları bulundu.

Rize Belediyesince "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi" kapsamında Atatürk Caddesi girişinde 3 gün önce iş makineleriyle kazı çalışması başlatıldı.

Alanın 2 metre altına inilen kazı sırasında iş makinesinin kepçesine mezar taşları takıldı. Görevlilerce yüzeye çıkartılan mezar taşları, koruma altına alınmak üzere Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kazıdan çıkarılan taşları inceleyen araştırmacı Recep Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezar taşlarının bulunduğu alanın 1925 yılında mezarlık olduğunu belirterek, "Belediyenin yapmış olduğu çalışmada eski mezarlardan kalıntılar çıktı. Taşlardan birinin üzerinde Şerife Zeynep adlı kadına ait olduğu yazıyor. Tarih ise 280 yıl öncesini gösteriyor. Bu alandan başka mezar taşları da çıkacaktır." dedi.

Koyuncu, taşların kazı esnasında çıkarıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Burası 1925 yılında mezarlıktı. Daha sonra burası meydan olarak kullanılmaya başlandı. Kültür varlığı ait olduğu için müzeye teslim edilecektir. Kazı devam ediyor. Daha fazla da çıkacaktır. Şu an iki tane mezar kitabesi, üç tane de ayak süslemesi olmak üzere 5 parça çıktı. Mezar taşlarının daha fazlası eski adliye binasının oradan çıkarılacaktır. Orada mezar sayısı daha fazlaydı."

Şeyh Camisi imamı Mehmet Salih Güney ise mezar taşlarının 300 yılık olduğunu belirterek, "Birisinde tarih var ama kırılmış. Mezar taşlarının biri kadın mezarına ait. Hicri 1148 tarihli. Mezar taşında Şerife Zeynep yazıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Caddesi Rize Belediyesi Recep Koyuncu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title