Haberler

Belediye Gençlere Üniversitenin Yolunu Açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan "Karakalem Resim Kursu" sayesinde 16 genç, yetenek sınavlarında başarı sağlayarak üniversiteli oldu.

ÖMER YASİN ERGİN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan "Karakalem Resim Kursu" sayesinde 16 genç, yetenek sınavlarında başarı sağlayarak üniversiteli oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında merkez Yenişehir ilçesindeki Sümer Park'ta açtığı ücretsiz "Karakalem Resim Kursu"na katılan 21 genç, kursta aylarca çalışarak üniversitelerin resim alanındaki yetenek sınavlarına hazırlandı.

Kimi kursiyerin maddi imkansızlıklardan dolayı kimisinin de hobi amaçlı katıldığı kursta 21 gençten 16'sı Dicle, Mardin Artuklu, Adıyaman, Elazığ Fırat, Ardahan ve Erzincan Üniversitesinin açtığı yetenek sınavını geçerek, resim bölümlerine yerleşti.

Belediye sayesinde üniversiteli olan gençler, yeni dönemde açılan resim kursuna katılan diğer kursiyerlere de yardımcı oluyor.

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanan Yağmur Tunç, geçen yıl girdiği üniversite sınavını kazanamadığından dolayı resim alanında kendini geliştirmeye karar verdiğini söyledi.

Kursta sınava yoğun şekilde hazırlandıklarını belirten Tunç, kursta kendisini bir aile ortamında hissettiğini kaydetti.

"Resim alanındaki yeteneğimi kursta keşfettim"

Resim kursuna katıldığında aile fertlerinin kendisine "Yapamazsın" dediğini ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Yeteneğimi farkettikten sonra beni bu alana yönlendirdiler ve bana destek oldular. Ailemin maddi durumu yetersizdi, belediyenin kursu da ücretsiz olduğu için burayı tercih ettim. Resim alanındaki yeteneğimi kursta keşfettim. Kursa geldikten sonra daha fazla merakım oldu. Bu kursa geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Eğer bu kurs olmasaydı ben şimdi üniversite okuyamayacaktım ve bir kariyer elde edemeyecektim. Belediyenin adını gururla taşımak için elimden geleni yapacağım."

Tunç, özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere böyle bir kurs imkanı sağlandığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim ve İş Öğretmenliği Bölümüne yerleşen Nurcan Çetin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, bir arkadaşı aracılığıyla resim kursuna katıldığını söyledi.

İlkokuldan itibaren resim yapmaya ilgi duyduğunu, ancak resim yeteneğini fazla dikkate almadığını ifade eden Çetin, İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra İlahiyat Fakültesini kazanmak istediğini ancak bunu gerçekleştiremediğini, daha sonra üniversite sınavına hazırlanırken bir yandan da resim yaptığını anlattı.

Çetin, "Arkadaşım yaptığım resmi gördü ve beğendi. Bana 'Neden kursa gitmiyorsun' dedi. Ben kursun var olduğunu dahi bilmiyordum. Sonra araştırdıktan sonra Sümer Park'ta öyle bir kursun olduğunu öğrendik. Gelip ortama baktım ve resimleri gördüm. Önce korktum geri çekildim, ama başladım resim yapmaya. Çok çalıştım ve sınavlara girip üniversiteyi kazandım." ifadelerini kullandı.

Üniversiteye yerleştiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Çetin, kardeşleri arasında sadece kendisinin okul okuduğunu, ailesini mahçup etmediği için sevindiğini aktardı. Çetin, ailelerin çocuklarının yeteneğini farkedip onları o alana yönlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

"Çalışmalarımız daha da genişletilecek"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Solmaz Ökten, kentteki dezavantajlı gençler, kadınlar ve sosyo ekonomik durumu kötü olan ailelere katkı sunmak ve meslek kazandırmak adına çalıştıklarını belirterek, bu dönem 22 dalda çeşitli merkezi eğitim kursları açacaklarını bildirdi.

Açtıkları kurslarda gençlerin İŞKUR bağlantılı olarak hem ücret aldığını hem de meslek edindiğini aktaran Çetin, gençleri hayata kattıklarını, çok sayıda kursiyerlerinin olduğunu dile getirdi.

Birçok dalda mesleki eğitim kurslarının sürdüğünü anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Çok fazla başvuru alıyoruz. Başvuran ve eğitim almak isteyen kişileri mağdur etmeme konusunda çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz, kursların sonunda birçok beceri elde ediyorlar. Resim kursundaki 21 öğrencimizden 16'sı çeşitli üniversitelerin resim bölümlerine yerleşti. 3 kursiyerimiz de yedekte bekliyor. Bu tür şeyler bizleri mutlu ediyor. Gençlerimiz hayata katabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah bu çalışmalarımız daha da genişletilecek. Sadece resim alanında değil diğer alanlarda da güzel çalışmalar yapacağız."

Belediyenin gençlere çok güzel imkanlar sağladığını vurgulayan Ökten, gençlere imkan tanımak anlamında hizmet ürettiklerini kaydetti.

Ökten, açtıkları kurslara tüm vatandaşları beklediklerini, ellerinden geldiğince katkı sunacaklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Yenişehir Elazığ Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title