Haberler

Belediye Çalışanlarına Elektronik İmza Semineri Verildi

Güncelleme:

SAMPAŞ yetkilileri tarafından, 2012 yılı itibari ile Akıllı Kent Otomasyon Sistemi uygulaması kullanan Rize Belediyesi çalışanlarına "Elektronik Belge Sistemi ve Elektronik İmzanın Gerekliliği" konusunda seminer verildi.


Belediye sektöründe faaliyet gösteren bir bilişim firması olan

SAMPAŞ Bilişim ve İletişim Sistemleri yetkilileri tarafından Rize Belediyesi Meclis salonunda verilen seminere Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve birim çalışanları katıldı.
SAMPAŞ tarafından yönetilen özel program, kurumların Bilgi İşlem birimi üzerinden kurum çalışanlarına aktarılacak. Sistem, belediye birimlerinin kendi aralarında ve kurumlar ile yaptıkları resmi yazışmaların elektronik imza ile imzalanmasını ve arşivlenmesini sağlayan bileşenleri içeriyor. Form ve evraklar elektronik imza ile imzalanarak işleme konuluyor. Bu sayede kâğıt kullanılmadan yazışma işlemleri yürütülüyor, kâğıt israfı en aza düşürülüyor ve aynı zamanda daha hızlı belediyecilik sağlanıyor.

5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuat gereğine uygun olarak Rize Belediyesin de güvenli elektronik imza kullanımına geçiş süreci başlatıldı. Verilen seminer ile programın tanıtımı SAMPAŞ yetkilileri tarafından Rize Belediyesi çalışanlarına yapıldı. İlk aşamada tanıtımı yapılan sistem, bundan sonraki aşamada ise yetkililer tarafından kısa süre içerisinde müdürlük be birim çalışanlarına verilecek eğitimle Rize Belediyesinde kullanılmaya başlayacak.
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen seminere katılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap bir konuşma gerçekleştirdi.
HIZLA İLERLEYEN TEKNOLOJİ ÇAĞINDA ELEKTRONİK BELGE VE İMZA SİSTEMİ ÖNEMLİ…
Konuşmasına, hızla ilerleyen teknoloji çağında Elektronik Belge ve Elektronik İmza sistemin 10 yıl gibi bir süredir ülkemizde kullanıldığını ifade ederek başlayan Başkan Kasap, sistemin kullanılmasında kurum olarak geç bile kalındığına dikkat çekti.
Başkan Kasap sözlerine şöyle devam etti; "Teknolojinin yaygınlaştığı bu çağda Rize Belediyesi olarak 2016 yılı Mart ayı itibari ile bu sistemi kullanmaya başlamamız gerekiyor. Rize Belediyesi olarak E-Belediyecilik kavramı içerisinde belirli bir ilerleme sağladık. Personelimizin konu ile ilgili alacakları eğitimlerle kısa süre içerisinde Elektronik Belge ve Elektronik İmza sistemine geçerek çalışmalarımızı sistem üzerinden yürüteceğiz. Kurumumuza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rize Belediyesi Reşat Kasap Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title