Haberler

Belediye Birliklerinden Kuşadası'nda Ortak Toplantı

Aydın’da ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Yasası’nın ilçe belediyelerini sıkıntıya soktuğunu savundu.

Aydın'da ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Yasası'nın ilçe belediyelerini sıkıntıya soktuğunu savundu.

Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı için Kuşadası'na gelen Belediye Başkanları, geçtiğimiz Nisan ayından itibaren yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının, ilçe belediyelerinin sonu olacağı uyarısında bulundu. Fantasia Hoteldeki toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB), Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile Yarımada Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin bürokratları, meclis üyeleri ile bazı başkanlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KEBB Yönetim kurulu üyesi ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, acilen Büyük Şehir yasasının ele alınacağı bir toplantı önerdi. Nisan Ayında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasının, ilçe belediyelerinin sonu olabileceğini söyleyen Kayalı, "Büyükşehir Yasası hangi partiden olursa olsun, tüm ilçe belediyelerini büyük bir sıkıntıya soktu. Kaynağı olmayan belediyeler iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler. Bu konuyla ilgili acil bir toplantı yapmalı, görüş ve önerilerimizi hükümete iletmeliyiz" dedi.

KEBB Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'da yaptığı konuşmada, kendisinin dört dönem belediye başkanlığı yaptığını belirterek "İlçe belediyeleri hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamadı. Büyükşehir ile ilgili her yeni yasada ilçe belediyelerinin yetkileri, görev ve sorumluluklarının yanında bütçeleri de daraltılıyor. İlçe belediyeleri iş yapamaz, maaşlarını ödeyemez hale geldi. Hep sıkıntı var ve hep kötüye gidiyor. Belediye gelirleri yasası yıllardır çıkarılmıyor. Yerel yönetimleri iyileştirmek, orada yaşayan insanlara hizmet götürülmesi anlamına gelir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz Kuşadası Aydın Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title