Haberler

Belediye Başkanlığını Kaybedince Börekçi Oldu

Tokat merkeze bağlı Akbelen beldesinde 2 dönem belediye başkanlığıyapan 57 yaşındaki Zülfikar Tankoç, 2009 yılında kaybettiği seçim sonrası eski mesleğine dönerek, kent merkezinde 3 ay önce açtığı dükkanında börek satmaya başladı.

Nufüsu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle köye dönüşen merkeze bağlı Akbelen'de yaşayan evli 5 çocuk babası Zülfikar Tankoç, 1999 yılında yapılan yerel seçimde Fazilet Partisi'nden belediye başkanı seçildi. Beldede çalışmalarını sürdüren Tankoç, 2004 yılında yapılan yerel seçimde bu kez Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) belediye başkanlığına seçildi. Seçimden 2 yıl sonra AK Parti'ye geçen Tankoç, 2009 yılında yapılan seçimlerde ise yeniden BBP'den aday oldu ancak kazanamadı.

10 yıllık başkanlığının sona ermesinin ardından bir süre beldedeki balık çiftliğini işleten Tankoç, bu işte başarılı olamayınca asıl mesleği olan börekçiliğe dönmeye karar verdi. Tankoç, 3 ay önce Tokat kent merkezinde  belediye binası arkasında bulunan bir dükkanı kiralayarak börek ve poğaça satışına başladı.

'BU DA BİR HİZMETTİR'

Akbelen'de 10 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdiğini kaydeden Tankoç şunları söyledi:

"Ben ilk seçildiğimde de kendime şiar edindiğim 'Halka hizmet hakka hizmet' sözü vardı. Gerçekten öyle düşünerek, kendimizi belediye başkanı değil de muhtarın kıravatlısı gibi düşünerek her tarafa hizmet yaptık. 2009 seçimlerinden sonra, köyde bulunan balık çiftliğini işletmeye karar verdim. Ancak bu işte başarılı olamadım. Ben 50 yıldır börekçiyim. Şimdi de kendi dükkanımı açarak mesleğimi yapıyorum. Şimdi beni burada görünce şaşıranlar oluyor. 'Ne güzel mesleğini yapıyor' diyen de var. Bu da halka bir hizmettir. Sabah erkenden böreklerimi, poğaçalarımı, sütümü, çayımı çıkarıyorum. Vatandaşa hizmete burada da devam. Mesleğimi seviyorum." - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Akbelen Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title