Haberler

Belediye Başkanlarının Görevden Uzaklaştırılmalarına Tepki

Güncelleme:

Batman, Beşiri, İkiköprü ve Balpınar Belediye Eş Başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasına Mazlumder Batman Şubesinden tepki geldi.

Mazlumder Batman Şube Başkanı Argünağa; Seçilmişlere yönelik girişimler kabul edilemez

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, Batman ve Beşiri Belediye Başkanları ile çok sayıda Belediye ve il genel meclis üyelerinin görevden uzaklaştırılması kararına tepki gösterdi.

Argünağa, seçilmişlerin hedef alındığı kararların acilen geri alınmasını istediklerini söyledi.

Argünağa, "Halk tarafından seçilmiş Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinin İçişleri Bakanı tarafından görevlerinden uzaklaştırılmaları kabul edilemez bir karardır. Belediye Başkan ve yöneticileri görevleri ile ilgili olarak işledikleri bir suçtan dolayı uzaklaştırılmamışlardır. Hukukçuların da ifade ettikleri gibi, haklarında soruşturma başlatılmış, ancak henüz iddianame bile hazırlanmamış, dava açılmamış bir mesele için görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir. Bu kararı adil bulmuyoruz. Bakanı yanlış bilgilendirme olayı yoksa, karar siyasidir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

İkiköprü Beşiri Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title