Haberler

Mersin'deki Belediye Başkanlarından 10 Kasım Mesajı

Güncelleme:

Mersin'deki belediye başkanları, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajda, Atatürk'ü minnet, rahmet ve şükranla andıklarını bildirdi.

Mersin'deki belediye başkanları, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası' dolayısıyla yayınladıkları mesajda, Ulu Önderi, minnet, rahmet ve şükranla andıklarını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk'ün hayatı boyunca verdiği mücadelenin, birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tuttuğunun altını çizerek, "Hayatını Türk milletinin istiklaline, refah ve mutluluğuna adayan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 77. yılında minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Atatürk'ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye'nin çağdaş uygarlık seviyesinde bulunduğunu kaydeden Kocamaz, "Ülkemizde milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği hedeflerden uzaklaşmayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Atatürk ilkelerinin sonsuza kadar yaşatacağız" diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görevin, Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her şart altında korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak olduğunu belirterek, "Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Atatürk, hem milli mücadele hem de Cumhuriyet'i inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün, Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır" ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mal olmuş bir lider olduğunu ifade ederek, "Bugün 10 Kasım Atamız'ın aramızdan ayrılışının 77.yılı. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi, hiç kuşku yoktur ki, Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki, Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma örnek olmuştur ve bir benzerinin yapılması çok güç olan devrimleri gerçekleştirmiştir. Gerek yurt içinde ve gerekse tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması bu yüzdendir" şeklinde konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürk'ün ilkelerinin ölümsüz olduğunu dile getirerek,

"Atatürk'ün ilke ve değerleri her zaman hayatın her alanında yaşatacağız. Bir taraftan, maalesef çağ dışı düşünceye sahip Atatürk'ü yok etmeye çalışan, Atatürk'ün anıtlarını, heykellerini yıkan, resimlerini kaldıran zihniyet aramızda dolaşabilmekte. Bu anlayışa sahip olanlara gereken dersi vermek hepimizin görevi. Biz belediye çalışmalarında onun ilke ve devrimlerini özümseyerek, rehber edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimiz bu konuda başta çocuklarımız olmak üzere gereken eğitimi vermemiz gerekir. Gereken düşünceyi analiz etmeyi öğretmemiz gerekir. Cumhuriyet'i kurmak kolay olmadı, onu yaşatmakta kolay olmayacak. Atatürk'ü yaşatmayı 10 Kasımlara indirgemeden onun ilkelerine sahip çıkmamız, her gün onu anmamız gerekmekte. Kendisini özlemle anıyoruz, onun önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Atatürk'ü saygı ve minnetle andıklarını kaydederek, " Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları bu toprakların kurtarılması için canlarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Onların manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz. Onlarla övünüyoruz. Fakat daha mühim olanı onlara layık olabilmektir. Bu uğurda ilkeli bir şekilde ülkemize, milletimize hizmet edebilmeliyiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Burhanettin Kocamaz Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title