Haberler

Belediye Başkanları Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, birer mesaj yayınlayarak, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, birer mesaj yayınlayarak, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladılar.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini belirtti. Eğitim sorunlarını çözen ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji ve sosyo-ekonomik alanda da kalkınıp, ilerlediklerine dikkat çeken Genç, "Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye her geçen gün artan bir hız ve kararlılıkla devam etmeliyiz. Unutmayalım ki, her alanda yaşamakta olduğumuz sıkıntıların çoğunun kaynağı da çözümü de eğitim alanında saklıdır. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim-öğretim veren başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor, saygı ile selamlıyorum" dedi.

"ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN BÜYÜK GÜVENCESİDİR"

Toroslar Belediye Başkanı Tuna da mesajında, öğretmenliğin sevgi, şefkat ve fedakarlık isteyen kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Öğrencileri geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerin, Türkiye'nin geleceğinin büyük güvencesi olduklarının altını çizen Başkan Tuna, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" deyişiyle öğretmenlere verdiği önemi gözler önüne serdiğini belirtti. Tuna, "Bir milletin kalkınması, toplumun eğitim düzeyiyle orantılı olarak gerçekleşir. Bu nedenle her toplum eğitimine önem vermek zorundadır. Dolayısıyla kalkınmada ve gelişmede de en büyük pay öğretmenlerimizindir" ifadelerini kullandı.

Büyük bir özveri ve fedakarlıkla ülkenin dört bir yanında çalışan öğretmenlerin her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak ettiğini vurgulayan Tuna, şöyle devam etti: "Başta Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, başarılar ve mutluluklar diliyorum."

Mesajında, eğitim alanında gerçekleştirdikleri hizmetleri de anlatan Tuna, ilçe sınırları içerisinde 22 okulun yapılmasına vesile olduklarını, geçtiğimiz aylarda da okul yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 7 bin 504 metrekare arsa tahsisinde bulunduklarını anımsattı. Eğitime sundukları katkılarla Toroslar'ın, Mersin'in en fazla eğitim kurumuna sahip ilçesi olduğunu kaydeden Tuna, okulların bakım ve onarımından öğrencilere eğitim malzemesi yardımına kadar her konuda eğitim kurumlarına ve öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

"ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 62'Sİ PSİKOLOJİK PROBLEM YAŞIYOR"

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk ise ortak mesajlarında, öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektiler. Eğitim alanında çalışan emekçilerin, son dönemde adeta yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemi içerisinde sağlıklı ve istikrarlı bir eğitim-öğretim olanağı bulamadıklarını vurgulayan Eş Başkanlar, sistem değişikliklerinin en çok da öğrencileri etkilediğini dile getirdiler.

Mutlu ve Türk, yakın zamanda bir eğitim sendikası tarafından yapılan ankete göre, öğretmenlerin büyük bölümünün çocuklarının gıda, kıyafet ve eğitim ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarının ve psikolojik sorun yaşadıklarının ortaya çıktığına dikkati çektiler. Eş Başkanlar, aynı ankete göre, öğretmenlerin yüzde 82'sinin çocuklarının gıda, yüzde 88'inin eğitim, yüzde 84'ünün de kıyafet ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, yüzde 62'isi ise psikolojik problemler ile mücadele ettiklerini belirttiler. Öğretmenlerin yüzde 83'ünün, maaşlarının düşük olması sebebiyle toplum içerisindeki saygınlıklarının azaldığını dile getirdiklerine işaret eden Eş Başkanlar, "Ay sonunu nasıl getireceğini düşünen bir öğretmenden verim alamazsınız. Eğitim emekçileri gerçekten de zor koşullar altında çalışıyorlar. Merkezi hükümetin bu politikalarını acilen gözden geçirmeleri gerekiyor. Birçoğu ek işler yapmak zorunda kalan, kredi ve borçlarıyla boğuşan öğretmenler, adeta itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandılar.

Öğretmenlerin üzerindeki baskıların da arttığını kaydeden Mutlu ve Türk, "Kısacası eğitim emekçilerimiz sürekli hırpalanıyorlar. Eğitimde yaşanan bu kaos ortamının bir an önce sona ermesi için tüm yetkilileri 24 Kasım vesilesi eli bir kez daha göreve davet ediyor, bütün eğitim emekçilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz" dediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Fazıl Türk Yüksel Mutlu Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title