Haberler

Belediye Başkanları Nevruz Bayramı'nı Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yayınladıkları mesajla Nevruz Bayramı’nı kutladılar.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yayınladıkları mesajla Nevruz Bayramı'nı kutladılar.

Mesajlarında Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, "Yeryüzünde zalimler var oldukça, mazlumların yaktığı Nevruz ateşi de hiçbir zaman sönmeyecektir. Çünkü Nevruz, zalimlerin zulüm, zorbalık ve barbarlığına direnen mazlum halkların, özgürlüğe, barışa ve halkların kardeşliğine olan inancının ateşi ve sembolüdür. Ülkemizde 2013 Nevruzunda barış ve kardeşlik için yakılan ateş sayesinde, 2 yılı aşkın bir süredir devam eden olumlu bir süreç yaşanmaktadır. Silahlı çatışmalar sona ermiş ve ortak acılarımız durmuştur. Anne ve babalara en anlamlı Nevruz hediyesi de bu olmuştur. Nevruz yeniden doğuşun adıdır, Nevruz özgürlüktür. Nevruz kardeşlik ve barıştır. Nevruz'un tüm dünya halklarına özgürlük, eşitlik, demokratik, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir gelecek getirmesini diler, vatandaşların Nevruz bayramını kutlarız" ifadelerini kullandılar.

Başkan Hamit Tuna ise mesajında, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un, barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın adı olduğunu söyledi. Nevruz Bayramı'nın Türk dünyasındaki önemine vurgu yapan Tuna, "Baharın ilk günü ve yeni gün anlamını gelen Nevruz, kültürümüzde başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada bahar bayramı olarak kutlanır. Milli birlik ve beraberliğimizin timsali olan Nevruz; dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramıdır. Nevruz bayramı gibi geleneklerimiz köklü bir millet olma gücümüzü de vurgulamaktadır. Nevruz'u gelecek kuşaklara aktarmak hoşgörünün ve kardeşliğin hakim olduğu toplumsal yapımızın daim olması için de son derece önemlidir. Sevginin ve dayanışmanın iç içe olduğu bir Nevruz Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde, Nevruz'un Ülkemize, ilçemize bolluk, bereket ve mutluluk getirmesi dileklerimle, Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Hamit Tuna Fazıl Türk Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title