Haberler

Belediye Başkanları 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Mersin’de Toroslar ve Akdeniz Belediye Başkanları, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Mersin'de Toroslar ve Akdeniz Belediye Başkanları, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basın özgürlüğünün demokrasilerin olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirterek, "Basın özgürlüğünün olduğu yerlerde diğer hak ve özgürlükler de vardır" dedi. Basın mensuplarının, toplumsal demokrasinin en temel taşlarından biri olup, halkın objektif haber ve bilgiye ulaşabilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirdiklerine vurgu yapan Tuna, " Basın, toplumun her zaman ortak sesi olmuştur. İlçemizde halkımızın hak ettiği hizmeti alabilmesi için önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Bu hizmetlerimizin kamuoyuna aktarılmasında basın kuruluşlarımızın katkılarını çok önemsiyoruz. Toroslar Belediyesi olarak doğru, ilkeli, objektif habercilik yaparak, basın ahlak kurallarına uygun bir anlayışla çalışan, üstlendikleri önemli görevi yerine getirirken zor şartlara katlanmak durumunda kalan tüm gazetecilerimizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; hakkın rahmetine kavuşan tüm gazetecilerimize Allah'tan rahmet, çalışan gazetecilerimize ise aileleriyle birlikte hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum" diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ise tutuklu gazetecileri hatırlatarak, gazetecilerin yaptıkları işten dolayı sürekli risk altında olduklarını söyledi. Gazetecilik mesleğinin Türkiye'de ağır şartlar altında yapıldığını, gazetecilere, gazete ve televizyon sahiplerine yönelik baskıların olduğunu öne süren Mutlu ve Türk, 31 gazetecinin halen cezaevinde olduklarını hatırlattı.

Kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir çabası olmayan tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen Mutlu ve Türk, "İçinde olduğumuz karamsar tabloya karşın basın emekçilerinin gününü kutluyor, gelecek günlerin basın ve ifade özgürlüğü açısından umut verici olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Toroslar Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title