Haberler

Belediye Başkanının Milyonluk Makam Aracına Tepki

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün milyonluk makam aracı, hem siyasilerden hem de vatandaşlardan tepki aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Osman Gürün'ün yaklaşık 300 bin Euro değerindeki makam aracı, hem siyasilerden hem de vatandaşlardan tepki aldı.

CHP yönetiminin "Makam aracı banka promosyonu ile alındı" açıklamasına, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci'den tepki geldi. Küreci, "Madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı, neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız" diye sordu.

"BANKA TAHSİS ETTİ"

CHP yönetimi medyada çıkan haberlerle ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaparken, makam aracının banka promosyonu ile alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada, söz konusu otomobil ile ilgili olarak, "Belediye tarafından 300 bin euro'ya araç alınmıştır söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. Aynı yöntem ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde de kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur" açıklaması yapıldı.

"YAPILACAK BİR ŞEY BULUNURDU"

AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci ise "Türkiye'nin en fazla borçlu 4. kurumundan biri olacaksın, aldığın aracın bankanın promosyonu olduğunu söyleyeceksin. Bir de 'Denizli Büyükşehir de aynı yöntem ile araç almıştır' diyeceksin. Öncelikle Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de en az borcu olan belediyedir ve personeli ile ihtiyaç sahiplerine ekstra destek verebilmektedir. İkincisi, madem bankadan bir milyonluk promosyonunuz var, bunu önce personeliniz, sonra ihtiyaç sahibi ailelere bir fon için niçin kullanmayı düşünmediniz. veya bahsettiğiniz bütçe yetersizliği konusunda niçin kullanmadınız. Bir milyon değerindeki bir promosyon ile inanın Muğla'mız ve vatandaşlarımız için, belediye personellerimiz için yapılabilecek bir şeyler bulunurdu. Ama demek ki Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin en elzem ihtiyacı makam aracıymış. Elbet bir gün Muğlalı kardeşlerimizin size eyvallahı olmadığını göreceksiniz. Bizim derdimiz sevdamız Muğla. Genel siyaseti Ankara'dakiler gayet güzel yapıyor. Muğla'mız ne olacak biz onun derdindeyiz" dedi.

"KANUNA KARŞI GELİNİYOR, SUÇ İŞLENİYOR"

Banka promosyonları konusunda da ilgili kanun maddesini hatırlatan Küreci, "237 sayılı kanunda kamu kurum ve kuruluşlarının hangi koşullarda araç kullanacakları açıktır. Bankanın tahsis ettiği makam aracı da bu kapsamdadır. İlgili kanun maddesi şöyle: 'Madde 17- Çeşitli yardım yolları ile gelen her türlü taşıtlar tahsis olundukları hizmetlerde bu kanun hükümlerine göre kullanılır. (Ek fıkra: 29/6/2012-6338/2 md.) Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, firma, şahıs ve benzeri kuruluş veya kişilere ait olup bu Kanun kapsamında bulunan kurumlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşlarınca kullanılan taşıtların giderleri için (güvenlik hizmetlerinde kullanılan taşıtlar hariç) kurum bütçelerinden hiçbir şekilde ödeme yapılamaz' kanun maddesi açık bu makam aracı için ödenen her bir damla mazot parası yasal değildir. Sosyal demokrat geçinen ama kendi konforundan taviz vermeyen yöneticiler halkın parasını çarçur edemez. Muğla Büyükşehir Belediyesi açıkça kanuna karşı gelmekte ve suç işlemektedir" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Makam aracına sosyal medyada da tepki oldu. Barış Balcı isimli vatandaş, "CHP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün yeni makam aracı. Belediyeye maliyeti vergiler dahil 390.000 Euro, yani 1.140.000 TL (1 trilyon 140 milyar) Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Diyanet İşleri Başkanının arabasından da pahalı! Yahu bu nasıl halkçılık, nasıl sosyal demokratlık, nasıl solculuk! Biz engelli çocukların fizik tedavisi için 12 bin lira maliyetli özel oyun alanı istediğimizde ödenek yok denildi, yine çocuklar için oyun parkı olmayan bir beldeye 14 bin TL maliyetli oyun parkı istediğimizde ödenek yok denildi, hayvan barınaklarının içler acısı durumunu görüp mama ve malzeme yardımı istediğimizde tekrar ödenek yok denildi, yazın çöp kokusundan durulmayan Bodrum'a katı atık tesisi istediğimizde ödenek yok denildi. (5000 nüfuslu memleketim Çankırı-Kurşunlu'da bile bu tesisten var!), Bodrum'a yağmur yağdığında kanalizasyon pislikleri caddelerde yüzüyor alt yapı yenilensin diyoruz, yine ödenek yok deniliyor, Yatağan köylüleri bahçeye çukur kazıp tuvaletimizi çukura yapıyoruz alt yapı istiyoruz diye isyan ediyor, yine ödenek yok diye cevap geliyor. 4-5 ay Belediye işçilerinin maaşlarını yatıramadınız, işten çıkarttınız. Onlara da ödenek yoktu değil mi! Şimdi siz halkçısınız öyle mi? Hem de halkın içinde 1 trilyonluk ultra lüks arabayla dolaşan halkçı! Siz daha şimdiden böyleyseniz Allah size iktidar yüzü göstermesin Tayyip'i bile gölgede bırakırsınız" dedi.

"GÜNLERDİR SARAY HESABI YAPANLAR...."

AK Parti Muğla Milletvekili aday adayı ve eski İl Başkanı Nihat Öztürk, "Günlerdir saray edebiyatı yapanlar, sarayın maliyet hesabını yapanlar, alın size başka malzeme. Büyükşehir Belediye Başkanı yeni makam arabası 1 milyon TL. Millete 5 TL'den su içir, para yok de. Ulaşıma zam yap, altına milletin parası ile 1 milyona araba çek. Sonra da sosyal demokratlıktan işçi maaşından emekliye zamdan dem vur" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Gürün Ak Parti Muğla Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (117)

SADRİ:

paranın 250bin tl si arabaya kalanı aksaraya

30
0
yanıtYanıtla
Funda Mobil-IOS:

Bu CHP kadar Hırsız bir parti daha gelmedi bu ülkeye. Hiç bir zaman seçilerek kazanmadılar hep darbeyle geldiler. Türkiye'nin en büyük sorunu bunlardır siyasetten tamamen çıkmaları lazım.

14
5
yanıtYanıtla
MalatyaMobil-IOS:

Noldu chp liler sesnz çıkmıyr bundada akp nin parmağı var diyeceksnz sanırım daha b.başkanıyken araklıyonuz :))

15
4
yanıtYanıtla
recep:

yuh size milletle resmen dalga geçiyorlar 1 milyonluk araba neyinize

14
2
yanıtYanıtla
hussi mussi:

AKP, CHP ve MHP = Bes para etmez!Tek care HDP

4
12
yanıtYanıtla
Deli yürekMobil-IOS:

CHP liler konussanizya bu ne buda kacak arabami

14
1
yanıtYanıtla
balık baştan değil kökten kokmuş:

patişahın çay bardağı 1000 lira olursa başkanlarıda alman malı külüs arabaya binip hazineyi tabiki kemirir

13
1
yanıtYanıtla
KURTMobil-IOS:

Akp örnek almısdır

11
3
yanıtYanıtla
doğrucuMobil-ANDROID:

ALLAH bu chp 'lilere bu yüzden fırsat vermiyor. en büyük hırsız dolandırıcı vatan haini bunlar.

8
5
yanıtYanıtla
illet:

CHPnin bu konuyla ilgilenmesi gerekir. Elestirdigimizi biz yapmamaliyiz. AMA burda 7milyarlik Saraya canim feda diyen koyunlar nasil saldirmislar;-))) Buldunuz ya bir acik hadi hücum:-)))))

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title