Haberler

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: "Esnaf ve Sanatkar Ülkemizin Bel Kemiği"

Kılıçözü Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, esnaf ve sanatkarın ülkenin bel kemiği olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarın sorunlarını yerinde dinleyip istişarede bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sanayi esnafının da taleplerini alarak sorunların çözümü noktasında düşüncelerini açıkladı.

Vatandaş ve esnafla her platformda buluştuklarını anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, "Göreve geldiğimiz günden bu yana başlayan ve aralıksız devam eden ziyaretlerimiz hiç kesilmeyecek. Esnafımız vatandaşımız sorunlarını birincil kişiye yerinde anlatma imkanı bulacak."dedi.

Sanayici ve esnafın ülkenin bel kemiği olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Bin yıllık geleneğimizden sapmadan ve ahilik anlayışını ebediyete kadar muhafaza ederek hizmete devam ediyorsunuz. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir medeniyetinde esnaf ve sanatkarın bu kadar köklü bir geleneğe, bu kadar önemli bir vazifeye sahip olduğu görülmemiştir. Bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakim, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. Bin yıllık ahi geleneğine bakıldığında, paranın esnaf ve sanatkarın hayatında önem ve değer bakımından en alt sırada olduğunu görebilirsiniz."diye konuştu.

Esnafın dürüstlük ve ahlaktan ayrılmadan ahi prensipleri ile görevini yerine getirdiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önemli olan şu içinde bulunduğunuz, birlik, beraberlik, kardeşliktir. Böyle bir esnaf ve sanatkar camiasına sahip olmak geçmişimiz adına da geleceğimiz adına da iftihar vesilesidir. Rabbim, bu milleti ekmeksiz, susuz, havasız, vatansız bırakmasın.

Esnaf, sanatkar geleneğinden, böyle güzel bir camiadan ve cemiyetten de inşallah mahrum bırakmasın. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmeliyiz, ayrılıklarla değil, birleştirici gücümüzü ortaya koymalıyız. Darılmak ve küsmek için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler aramak lazım. Yunus Emre ne güzel söylemiş 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim-sevilelim bu dünya kimseye kalmaz demiş'. Bu sözler her şeyi anlatıyor." - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title