Haberler

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den Kutlamalara Davet

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 27. Ahilik Haftası kutlamalarına davet etti.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 27. Ahilik Haftası kutlamalarına davet etti.

Bahçeci, 'Ahiliği yeniden yaymak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için yapılan kutlamalar 22 Eylül Pazartesi günü Anıt Meydan'ında saat 10.00'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Kırşehirliler gibi Türkiye genelinde de misafirlerimiz olacak herkesi kutlama alanında görmek istemekteyiz' dedi.

Ahilik Kutlamaları ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahilik; işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir.

Kırşehir'de büyük bir alimi, büyük bir düşünürü, büyük bir zenginliği anlamak için bir araya geldiğimiz Ahilik Haftası'nda ilimizde birçok ilden ve ülkeden gelen misafirleri ağırlayacağız. Yedi gün boyunca misafirlerimize Ahiliği anlatmaya çalışarak bu eşsiz felsefenin ruhunu birlikte özümsemek için bir araya geleceğiz. Ahi Evran-ı Veli Allahın lütuflarını görmüş, hakka ulamış zat olarak; dünya'da harama bulaşmamış, kazancında hırsa düşmemiş, 93 yıl ömrümde Allah sevgisinden başka bir sevgiye yer vermeyen ulu bir zattır. Dünya heveslerin gönlünden atmış, Allah'ın ahrette vaat ettiği güzellikleri hedef edinmiştir. Kırşehir'de binlerce müridini irşad ederek onları meslek sahibi kılmış büyük insan Ahi Evran-ı Veli'ye göre yiğit; dünyada ölümsüz işler yaparak ismini ölümsüzleştirendir. İyilikle ad yapılır, adı olmaya yok sayılır. Kimse Ahi Evran'dan daha iyi bir ad kazanmadı. Onun bütün halleri doğruluk üzerineydi. Çünkü o insanın içinden geçen endişeyi anlar buna göre ihtiyaçları giderirdi. Gönüllerin sırrını bilir, kimselere demezdi. Ahilik nizamı bütün Türk dünyasına yayılmış, fazilet tohumları 800 yıldır her tarafta yeşermiştir. Ahi yediren, içeren, hilelerden kaçınan, ruhen çökmüş olanlardan hayır gelmeyeceğini bilendir. Bunun için halka iyilik eden bunun için yüce Mevla'ya şükredendir.

Ahilik, Ahi Evran'dan bu yana hayata ve sanata hakim olan, disiplinli bir esnaf teşkilatıdır. Osmanlı İmparatorluğunun her tarafına hakim olan Ahiliğin merkezi Kırşehir'dir.

Her yıl şehrimizde büyük bir coşku ile kutladığımız Ahilik Haftası bu yılda büyük bir coşku ile kutlanacak. Halk oyunları gösterileri, konserler, söyleşiler, Ahi pilavı ve helvası ikramları, paneller ve tiyatroların yer alacağı kutlamaların son günü Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile son bulacak. Ayrıca 25 Eylül 2014 Perşembe günü Cacabey Meydanı'nda Mersin Devlet Opera ve Balesi Senfoni Orkestrası 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konseri verecek.

Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir'e vurmak için düzenlediğimiz kutlamalara bütün vatandaşlarımızı bekliyor, Ahilik Haftasının bu yılda büyük bir coşkuyla geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Fethi Yaşar Kırşehir Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title