Haberler

Belediye Başkanı Vergili İddialı

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkanı Adayı Rafet Vergili, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ile aralarındaki oy farkının 30 bin olduğunu söyledi.

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkanı Adayı Rafet Vergili, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ile aralarındaki oy farkının 30 bin olduğunu söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Esentepe ve Şirinevler Mahallesinde açık hava mitingi düzenledi. Çok sayıda mahalle sakininin katıldığı her iki açık hava mitinginde de bir konuşma yapan Başkan Vergili beş yıllık görev süresince hiçbir şekilde siyasi parti ayrımı yapmadığını söyledi.

Karabük halkı ile gönül birliğinin olduğunu belirten Başkan Vergili, "Karabüklülerle olan gönül birliğimizi kimse bilmiyor. Bizim tüm siyasi parti görüşü olanlarla gönül birliğimiz var. Onlar bu gönül birliğimizi bilmiyorlar. AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan bey 5 yıl içersinde hem milletvekilliği hem de Kalkınma Bakan Yardımcılığı yaptı. Bu dönem içersinde hiç mahallerde gördünüz mü veya mahallere gelip sorunlarınızı dinledi mi? Bizim 5 yılda yapmış olduklarımızı bir türlü kabullenemiyorlar. Yapmış olduğumuz işlerde hiç siyasi parti ayrımı yapmadık ve Karabük Belediyesinin bir kuruşunu kimseye peşkeş çekmedik. Beş yıl önce açıkladığımız projeler ile ilgili Rafet Vergili palavra atıyor diyorlardı. Onları yaptık şu anda açıkladığımız projeler ile ilgili bir şey söyleyemiyorlar yok şunu devlet yapar, yok bunu devlet yapar diyorlar. Bunlar kerametin nerde olduğunu bilmiyorlar. Belediye başkanı olduğumuz gün borç yüzünden belediyenin elektrikleri kesildi. İşçimiz 11 ikramiye alacağı vardı. Tüm bu sıkıntıları hallettik, belediye işçilerinin tüm ikramiyelerini ödedik. İşçimizin maaşını bir gün geciktirmedik. Biz göreve geldikten sonra hiç kimse para için belediyenin kapısına gelmedi. Tabii ki zaman zaman sıkıntılar yaşadık, bürokratik sıkıntılarımız oldu ama her sıkıntıya düştüğümüz akşamın sabahı bütün kapılar kendiliğinden açıldı. Bizde şuna inanıyoruz, 100 bin kişinin duası bizimle birlikte idi önümüzde hiçbir kapalı kapı kalmadı. Yine Karabük sevdalıları yapacağımız işleri kabullenemiyorlar. Yine dört tane proje diyoruz, tabii ki bu dörtte proje demekle mahallerimizin sorunları bitmedi. İnşallah Karabük'te hiçbir eksiklik kalmayacak. Çünkü işin büyüğü bitti. Bu dört projeden bir tanesi Bulak'taki spor vadisi projesi biz spor vadisi projesi ile ilgili yeri 6 veya 7 ay önce mülkiyetini hazineden devir aldık. Diğeri 100 Yıl Mahallesinde ki Pazar yeri projesi, üçüncü projemiz ise Araç Çayının güzelleştirilmesi, diğer projemiz ise devlet demir yolları ile bir buçuk yıl önce imzaladığımız proje ile Karabük'e yeni bir cadde oluşturacağız. Şunu belirtmek isterim tabii ki bu işleri yaparken devlet ve hükümetle iş birliği içinde olacaksın. Ama devletin sırtına yük olmadan bu işleri yapacaksın" dedi.

30 BİN OY FARKI İLE ÖNDEYİZ

Karabük'te dedikodularla ve yalan üzerinde siyaset yapıldığını belirten Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, AK Parti Belediye Başkan Adayının 30 bin oy önünde olduklarını belirterek, " Biz bilimsel bir şekilde siyaset yapıyoruz ve gittiğimiz mahallerde ki oy oranımızı biliyoruz. Karabük'teki durumumuzu da biliyoruz. Mevcut AK Partili belediye başkan arkadaşımızla aramızda 30 bin oy farkı var. Şu anda dedikodu ve yalanla siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yok biz yakaladık, başa baş geldik yarın Tayyip Bey geldiği zaman geçeceğiz diyorlar. Tayyip beyin yapmış olduğu işi takdir eden ediyor, bizimde Karabük'te yaptığımız işleri takdir eden ediyor. Şunu belirteyim Tayyip Bey Karabük'e geldiği zaman bizim oy oranımız yüzde 3 daha artacak bunu bilimsel olarak söylüyorum. Tayyip bey mitingi yapmış olduğumuz meydanın yanında yapacak o meydanı görmeyecek mi Tayyip Bey. İnşallah gönül birliğimiz devam eder ve bir beş yıl daha Karabük'ü hep birlikte imar ederiz" dedi.

OKULU YEŞİL MAHALEYE YAPACAĞIZ

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan'ın 100 Evler'de bulunan ve yıkılan okulun yapılıp yapılmayacağı konusunda yaptığı açıklamaya da cevap veren Başkan Vergili şunları söyledi:

"Okul nerde, okul yeri nerede diye soruyorlar. Ben Milli Eğitim Müdürlüğüne şöyle söyledim, eğer bana Yeşil Mahalle'den bir yer gösterirseniz bu okulu Yeşil Mahalle'de yapacağım dedim. Protokolümüzde var ve protokolü imzaladım. Milli Eğitim Müdürlüğü bize okul yeri gösteremedi. Bizde Allah rıza için başka bir yerde okul yaptık. Ama bu laf Mehmet Ceylan beye düşmezdi. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu mahallemizde güzel bir yer bulacağız bulduktan sonra Yeşil Mahalle'de okulu yapacağız. Bu belediyenin falan sözü değil benim sözümdür. İnşallah okulumuzun temelini Yeşil Mahalle'de atıp yapacağız." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rafet Vergili Şirinevler Ak Parti Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title