Haberler

Belediye Başkanı Şükrü Sözen; "Demokrasiyi Hazmedemediler"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, seçim sonrası diğer adayların, sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermediğini ileri sürdü.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, seçim sonrası diğer adayların, sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermediğini ileri sürdü. Sözen " . Halkın sandıkta verdiği yetkiyi kabullenmek istemedi. Demokrasiye inanan herkes sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı. Toplumu tehdit edemezsiniz. Verdiği oylarla ilgili yargılayamazsınız, toplumu itham edemezsiniz. Seviyeli oldukları takdirde yüreğimiz, kapımız her zaman açıktır" dedi.

DEMOKRASİYİ HAZMEDEMEDİLER

2009 seçim sürecinin son derece seviyeli geçtiğini dile getiren Başkan Sözen, dileğinin bu seçimin de aynı şekilde geçmesi olduğunu ancak üzüntülerin devam ettiğini söyledi. Sözen, "Demokrasiyi hazmedemeyen, demokrasiyi özümseyemeyen yapıların bu tarz sürelerde sorumluluğa talip olmaması gerekir. Bu mücadelelerin iki aşaması var. Üçüncü aşaması yok. ya toplum sizi görevlendirir. ya da toplum sizi yeterli bulmaz. Eğer hakikaten çıktığınız yolda topluma hizmet etmek varsa hedefinizde, halkı verdiği kararla ilgili yargılayamazsınız, itham edemezsiniz. Bunlar son derece yanlış şeylerdir. Toplum ağızdan çıkan lafları asla unutmaz, affetmez. Bu sürelere talip olan arkadaşlarımızın ağızlarından çıkanı 3 kere düşünüp bir kere söylemesi gerekir. Ne yazık ki seçim sürecinde yaşadığımız şeyler hala devam ediyor" dedi.

ŞÜKRÜ SÖZEN VE ARKADAŞLARINI KİMSE TEHDİT EDEMEZ

Bu toplumda herkesin tercih hakkı olduğunun altını çizen Sözen " Ne yönde tercih kullandıklarını da ben de bilemem. Hiçbir zaman hiçbir vatandaşımın o kabinde nereye oy kullandığını bilmem mümkün değil. Ama terbiyem herkese teşekkür etmeyi gerektiriyor. Oy versin vermesin. Bizleri ve bize yakın olan arkadaşlarımı tehdit ediyorlar. Bununla ilgili de suç duyurusunda bulunacağım. Şükrü Sözen'i ve etrafındaki insanları tehdit etmek kimsenin haddi değildir.

Benim çevremde bir tek dostumun arkadaşımın burnu kanadığı zaman bunun hesabını hiç kimse veremez. Bunlar hoş değil. Bunları basın vesilesiyle Manavgat halkına şikayet etmek istiyorum. Toplumu kutuplaştırmama adına seçim sürecinde hiçbir şey söylemedim. Sizin sayenizde bu koltuklara oturduk ve sizin sayenizde bir şeyler söyleme hakkını elde ettiğimi düşünüyorum. En ufak benim çevreme küçücük zarar verdiği takdirde yasal boyutta bunun bedelini öder" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Sözen Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title