Haberler

Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den Şuçgad'ta Ziyaret

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimin ardından gösterdiği demokrasi dersiyle tüm Şanlıurfalıların gönlünde taht kuran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimin ardından gösterdiği demokrasi dersiyle tüm Şanlıurfalıların gönlünde taht kuran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak'ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Yaşanan darbe girişimi ve sonrasında gazetecilerin izlediği yayın politikası ve doğrudan yana olmalarını taktir eden Ekinci, bu nedenle tüm gazetecilere teşekkür etti.

Yaşanan darbe girişiminin ardından tüm vatandaşların üzerine düşen görevini yaptığını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, darbe girişimin milletin iradesiyle demokrasi şölenine dönüştüğünü ifade ederek," Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Gülebak'ı ziyaret ettik. Biliyorsunuz 15 Temmuz darbe girişimi milletimizin yoğun girişimiyle demokrasi şölenine dönüşmüştür. Bu darbe sürecinin demokrasiye dönüşmesinde herkese düşen görevler vardı ve bu görevler iyi bir şekilde yerine getirildi. Tüm sivil toplum kuruluşları milletimiz müthiş bir duruş sergiledi. Yine basınımızın güzide temsilcileri de hakikaten görülmemiş bir başarı girişim bir direniş sergilediler. Gerek yaptıkları haberleriyle gerekse doğru olanın yanında durmalarıyla güzel bir duruş sergilediler. Bizde bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler kapsamında karşılıklı görüşmeler yapıyoruz. Bundan sonrası ile ilgili bu mücadelelerin devam etmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Darbe kalkışması şu an itibariyle bertaraf edilmiş durumda. Ama bunun değişik yönde mücadeleleri vardır. İşin bir sosyolojik, ekonomik, kültürel boyutları vardır. Bu boyutlardan hareketle de bizim mücadelemizi, direnişimizi kurtuluş mücadelemizi devam ettirmemiz gerekmektedir. İş adamlarımızın yatırımlarını olabildiğince arttırması gerekiyor. Milletimizin tavrını olabildiğince ortaya koyması gerekiyor. Basınımız kendi içindeki yanlış insanları dışına atması gerekiyor. Resmi kurum ve kuruluşlarımız bağırsaklarını iyi bir şekilde temizlemesi gerekiyor. Bütün bu temizliklerden sonra daha güzel bir Türkiye ortaya çıkacaktır. Tabi ki bu şunu göstermiştir Türkiye sınırları içerisinde yaşayan insanlarımız nasıl destanlar yazığını ortaya koymuştur. Ziyaretlerimizi sürdürüyoruz ve bütün halkımıza üstün duruşlarından dolayı teşekkürlerimizi arttırıyoruz" dedi.

Darbe girişimi sırasında Eyyübiye Belediyesine ait araçların Tugay ve Jandarma önlerini kapatarak tankların çıkışlarına izin verilmemesi sürecinin sorulması üzerine Başkan Ekinci, bunun bir talimat değil refleks olduğunu ifade etti.

Darbe girişimi sırasında yolda olduğunu ifade eden Mehmet Ekinci, "İl dışındaydım ve Şanlıurfa'ya doğru dönüş yolundaydım. İki saatlik bir süre kalmıştı haberi aldığımda ama bizim gerek Tugay'ın önüne gerekse Jandarma komutanlığımızın önüne iş makinelerimizi çekmemiz herhangi bir talimat sonucunda olmuş bir durum değildir. O anda yaşanan bir reflekstir. Yoldayken talimatımızı verdik. Herhangi bir yanlışa meyil vermeme adına böyle bir girişimimiz oldu. İş makinelerimizi Jandarma Alay Komutanlığı ve 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın önüne konuşlandırdık. Durum normale döndükten sonra ordumuzun içindeki, peygamber ocağı içerisindeki yanlış insanlar arındırdıktan sonra bu ordu bizim ordumuz dedik. O saatten sonra bizim görevimiz bu anlamda bitmişti. Biz de araçlarımızı çektik. Ayrıca ordu içerisinde bu darbe karşısında iyi olanların duruşları da bizim için unutulmayacak bir durumdur. Şimdi tabi Tugay bizim Tugayımız, ordu bizim ordumuz. Ordunun içine sızanlar da bertaraf edildi. Bu ordu milletin ordusudur" şeklinde konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden ŞUÇGAD Derneği Başkanı Tahir Gülebak ise hainlere karşı dik duran Mehmet Ekinci'ye, medya kuruluşlarına, üyelerine ve vatandaşlara teşekkür ederek, "Eyyübiye Belediye Başkanımız bugün derneğimizi ziyaret ettiği için kendisine ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, basın görevini yaptığı gibi Eyyübiye Belediyesi de 24 saat ekibiyle, işçisiyle, arabasıyla havayı takip etti, Tugay'ı takip etti ve bir zafer havası oluşturdu. Halkımıza bir güven verdi. Bu katkılarından dolayı, bu hainlere karşı göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda 11 Nisan kurtuluş savaşı gibi Şanlıurfa halkı, Şanlıurfa basını olarak gerçekten birlik ve beraberliğimizi sağladık. Şanlıurfa'da birçok ilden daha çok insan sokağa döküldü" sözlerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ekinci Şanlıurfa Türkiye Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title