Haberler

Belediye Başkanı Korkut, İş Makinesini Kendi Kullanarak Yıkımı Gerçekleştirdi

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında iş makinesini kendi kullanarak Üç Kümbetler etrafında bulunan binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında iş makinesini kendi kullanarak Üç Kümbetler etrafında bulunan binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde 50 adet binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Sultan Melik Mahallesi Emir Şeyh sokakta başlanılan yıkım çalışmalarında ekskavatör yıkım aracıyla ilk binanın yıkımını Belediye Başkanı Ali Korkut gerçekleştirdi. Korkut, önümüzdeki yıl itibariyle projenin yapım aşamasına başlayacaklarını belirtti. Korkut'un projeyi anlatımında oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler Projesi çerçevesinde kamulaştırılan bir binanın yıkımını makinenin üzerine çıkarak bizzat gerçekleştirdi. Sultan Melik Mahallesi Emir Şeyh sokakta gerçekleştirilen yıkımda ekskavatör aracının üzerine çıkan Korkut, projenin sonuna doğru ilerlediklerini açıkladı. Başında beyaz baret ile ekskavatör üzerine çıkan Ali Korkut, kamulaştırması tamamlanmış binayı yıktı. Tarihi bir eseri ortaya çıkaracak yıkımları zevk içinde gerçekleştirdiğini ifade eden Ali Korkut, "Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi, benim tarihi eserleri insanla kucaklaştırma adına inandığım ve uğraştığım en önemli çalışmalarım. Yakutiye Kent Meydanının ardından Sultan Melik mahallesinde saklanan Üç Kümbetler, insanla ve çevreyle kucaklaşır konuma gelecek. Yeni işlemleri tamamlanan 20 binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Hafta sonuna kadar 50 adet binayı yıkacağız. Her yıkım Üç Kümbetleri adım adım özgürleştirecek, çevreyle buluşturacaktır. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Erzurum, Urartu, Selçuklu-İlhanlı, Osmanlı mimarisini barındırıyor. Bugüne kadar farkında olmadan yaşadığımız tarihi mirasımızı gün yüzüne çıkarmak bize nasip oluyor. Bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ali Korkut, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi, Hacı Cuma, Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projeleri çerçevesinde 3 bin dolayında binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Yıkılan her eski bina Erzurum'un güzelleşmesi, yenilenmesine atılmış bir adımdır" ifadesini kullandı. Korkut, kentsel dönüşümün şehirde kendileriyle başladığını belirterek "Yıkılan her bina, yeniliğin, güzelliğin doğuşudur. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi ile de tarihi doku ortaya çıkıyor, tarihi evler gerçek değerine kavuşuyor. Bu alanda 25 civarında tescilli Erzurum Konağı bulunuyor. Üç Kümbetler'i çevreleyen tarihi bir adada dokuya uygun bir proje uygulayarak önümüzdeki yıl yapım aşamasına geçeceğiz. Erzurum'da tarihi eserleri gerçek değerine kavuşturmak önemli bir hizmettir. Bu hizmet bana nasip olduğu için kendimi şanslı hissediyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Korkut Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title