Haberler

Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Yazıklar Olsun Bu İnsanlığa"

Balıkesir’deki STK’lar öğle namazı sonrası Yeşilli Camii önünde, Suriye’de kimyasal gazla katliam yapan Esed rejimini basın toplantısı ile lanetledi.

Balıkesir'deki STK'lar öğle namazı sonrası Yeşilli Camii önünde, Suriye'de kimyasal gazla katliam yapan Esed rejimini basın toplantısı ile lanetledi. Basın açıklamasına katılan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Çocuklar ölüyor, kimyasal silah kullanmak dünyada yasak. Birleşmiş Milletler, insan hakları çöktü yazıklar olsun bu insanlığa" dedi.

Suriye'de kimyasal gazla onlarca insanın ölümüne yol açan Esed'i lanetleyen Memur-Sen, İHH, İlme Hizmet Derneği, Hak-İş, İlim Yayma Cemiyeti öğle namazı sonrası düzenledikleri basın toplantısında Esed rejimini eleştirdi. STK'lar adına açıklama yapan Bekir Çete, " Suriye'de 7. yılına giren zalim Esed rejimi ve destekçileri, katliam ve saldırılarına bugün de yenilerini eklemiştir. İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 100'den fazla sivil ölmüş, yine çoğu çocuk 500 sivil yaralanmıştır. Ardından yaralıların tedavi edildiği Rahma hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 defa saldırıda bulunulmuştur. Yine İdlib'de Maret Numan bölgesinde hastane vurulmuş, tedavi gören onlarca sivil yaralanmış, hastane kullanılamaz hale getirilmiştir. Şam'da kuşatma altında bulunan Doğu Guta Kabun mahallesinde çok sayıda hava saldırısı olmuş, Duma'da ise engelli sağlık merkezi vurulmuş, Hama'da birçok noktaya aynı anda hava saldırıları düzenlenmiş, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından desteklenen ekmek fırını dahi vurulmuştur. Sadece karınlarını doyurmaya giden sivilleri vurmak hangi vicdana sığar? Nerede insanlık öğreten hümanizminiz? Bu görüntüler ilk değildir. Biz sustukça ve dünya devletlerinin şu anki tutumlarına bakılırsa son da olmayacaktır. Batının kırmızı çizgisi olan kimyasal saldırı, Müslümanlar olunca çizgi yeşile dönmektedir. Suriye savaşı boyunca kimyasal silah kullanan Esed ve Putin'i kınamaktan öteye geçmeyen açıklamaların dışında hiç bir şey yapılmadı. Batıda küçücük bir terör saldırısında dünyayı ayağa kaldıranlar! neredesiniz? Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar çocuklar oluyor. Halep işgalinden sonra Batı, adeta tüm Suriye muhalefetini terör örgütü olarak kabul etmeye başlamış PYD/PKK YPG gibi terör örgütlerini ise özgürlük savaşçısı kabul edip, her türlü savaş silahları asker gücü olarak desteklemektedir. Terör örgütleriyle ülkeleri dizayn etmeye çalışmak alçaklıktır. Bizler artık sizin sahte gülüşlerinize inanmıyoruz" dedi.

"Her şey ayaklar altına alındı, yazıklar olsun bu insanlığa"

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da yapılan kimyasal saldırıyla ilgili şunları söyledi:

"Baba katil oğul katil. Babası da katildi Esed'in kendisi de katil. Ama bunların yüzüne katil diyebilecek dünyada bir devlet yok. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti var. Sayın Cumhurbaşkanımız one minute demişti, İsrail Cumhurbaşkanına karşı siz bebekleri öldürmesini çok iyi bilirsiniz demişti. Bütün mazlum ülkelerin sesi olmuştu. Yine bakıyoruz hiç bir Batı toplumundan ses yok, Türkiye'den ve Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'den ses var. Gerçekten bu alçaklara bu katillere yüzlerine karşı katilsin diyebilmek lazım. Elimizden geliyorsa bir kötülük görüyorsak bir elimizi kaldırmamız lazım, elimizden gelmiyorsa dilimizle kaldırmamız lazım, dilimizle bir şey gelmiyorsa kalbimizle buus etmemiz lazım. Ama bu da imanın en zayıf olan derecesi. Bugün gelinen noktada bütün İslam alemi bir araya gelmesi, yüreklerin, sinelerin bir arada toplu vurması lazım. 3 milyon Suriyeliyi bağrımıza bastık. Ama bazıları neden bağrınıza basıyorsunuz kucaklıyorsunuz diyenler de izlesinler tabloyu. Yüce Türk milleti her zaman mazlumun yanında olmuş aman dileyene kucak açmıştır bizim kültürümüzde öyledir. Hacı Bektaşi Veli 'Gelene açıktır kapımız, yiyene helaldir lokmamız' demiş. Bizi biz yapan değerler bunlar. İşte Suriyelilere neden bakıyorsunuz, neden kucak açıyorsunuz diyenlere de kapak olsun gerçekten. Biz de aynı durumda olabilirdik işte çocuklar ölüyor gerçekten kimyasal silah kullanmak dünyada yasak Birleşmiş Milletler uyuyor mu, Birleşmiş Milletler, insan hakları çöktü her şey ayaklar altına alındı yazıklar olsun bu insanlığa. 80 milyon insanımızın yüreği Suriye'de atıyor, sivil toplum örgütleri daha fazla inisiyatif alarak bu 80 milyon yüce Türk milletinin bu kampanyalara destek olmasını bekliyorum. Her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bu basın toplantısını düzenleyen ve inisiyatif alan bütün STK'ları kutluyorum." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Balıkesir Yeşilli Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title