Haberler

Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Organik Tavuk Çiftliğini İnceledi

Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, 71 yaşında emekli Halil Zengin’in kurduğu organik tavuk çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, 71 yaşında emekli Halil Zengin'in kurduğu organik tavuk çiftliğinde incelemelerde bulundu.

İlçeye 3,5 kilometre uzaklıkta bulunan Ören mevkiinde yeni kurulan bin tavukluk çiftliği gezen Başkan Çalışkan, işletme sahibi Halil Zengin'den tesisler hakkında bilgiler aldı.

İlçede bu tür işletmelerin artmasını temenni eden Belediye Başkanı Çalışkan, işletme sahibi 71 yaşındaki Halil Zengin'i örnek göstererek gençleri ilçede yatırım yapmaya davet etti. Çalışkan, "Bizler ilçemizi ancak bu tür yatırımlarla kalkındırabiliriz. İlçemizde çalışmak için iş gücümüzü istihdam edeceğimiz genç insanımız var. Yeter ki bu tür tesisler yapılsın. Burada ilerlemiş yaşına rağmen vatandaşımız kurduğu tavuk çiftliğiyle ilçe ekonomimize katkı sağlıyor. Ben kendisine bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak ilçemizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini canlandırma ve kalkındırma adına yapılacak tesislere her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

270 metrekarelik kapalı alanda kurulan bin tavuk kapasiteli çiftliğin sahibi 71 yaşında emekli Halil Zengin, tesisleri gençlere örnek olması ve vatandaşlara doğal yumurta yedirmek adına kurduğunu söyledi.

Zengin," Emekli olduğumdan beri hayalimde tavuk çiftliği açmak vardı. Çünkü sağlıklı ve organik gıdalarla beslenmemiz gerektiğine inanıyordum. Bu hayalimi emekli olduktan 26 yıl sonra gerçekleştirdim. Şu anda deneme üretimine başladık ve ataks cinsi bin tavuktan günde 700 organik yumurta alıyorum. Yumurta satış sertifikası aldıktan sonra yumurta satışlarına başlayacağız. İleride işlerimizi daha da büyüterek organik tavukların kesimini yapıp piyasaya sürmeyi düşünüyorum. İlçeden ve çevre köylerden tavuk çiftliğini görmeye gelen gençleri her konuda bilgilendiriyorum Ancak tavuk çiftliğine kışın da ulaşımın rahat olabilmesi için Hasanlar köy yolundan tavuk çiftliğine kadar olan yaklaşık 1 kilometre arazi yolunda genişletme ve onarım çalışmaları gerekiyor. Belediye Başkanımız bu konuda yardımcı olacaklarını belirtti. Ayrıca tavuk çiftliğinde elektrik olmadığı için aydınlatma ihtiyacını güneş enerjisinden ve jeneratörden karşılamaya çalışıyoruz. Elektrik konusunda Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden destek bekliyoruz" diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Çalışkan Hisarcık Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title